25n
25N
25N

El 43 Congrés Confederal d'UGT se celebrarà a València al novembre de 2020

Els “eixos ideològics” seran el feminisme, el canvi climàtic, la diversitat LGTBI i s’abordarà també el repte de la digitalització

El 43 Congrés Confederal d'UGT se celebrarà a València al novembre de 2020
15/11/2019 -

El secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT), Pepe Álvarez, ha anunciat aquest divendres que el 43é Congrés Confederal eixirà de Madrid per primera vegada en més de trenta anys per a celebrar-se a la ciutat València, del 24 al 27 de novembre de 2020, un canvi d’ubicació que “no ha sigut gens fàcil”, ha admés.

La formació sindical pretén així iniciar un camí en el qual a més d’acostar-se als treballadors i treballadores, s’acostarà també als territoris, i la capital del Túria li ha semblat l’escenari més “oportú” per al que els missatges que vol llançar.

En concret, aquest congrés ser la “consolidació del treball fet i un impuls de cara al futur” a més de marcar els “eixos ideològics” del sindicat que busca ser “més feminista”, “actor de primera línia” en les accions contra el canvi climàtic i “posar fi a la discriminació” en les empreses davant la diversitat LGTBI.

Així mateix, abordarà els reptes de la digitalització en la nova economia. De fet, el sindicat va presentar recentment una app que busca agilitar les seues comunicacions en els processos de negociació de convenis col·lectius i facilitar les decisions.

Álvarez, que ha realitzat aquest anunci a València, acompanyat del secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, i de la vicealcaldessa, Sandra Gómez, espera que el pròxim Congrés Confederal puga “visualitzar” per tota la ciutat, a través de les activitats paral·leles que es realitzaran als seus carrers i places.

“OPORTUNITAT HISTÒRICA”

Per a la vicealcaldessa de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, l’arribada del 43é Congrés Confederal d’UGT a la ciutat és una “oportunitat històrica” per a la ciutat i ha garantit que el govern local donarà totes les facilitats” i a “fer tot el possible perquè siga un èxit”.

Gómez, que ha agraït la “confiança” que el sindicat ha depositat a València per a traure de Madrid el seu congrés, per primera vegada en la democràcia, ha valorat que el conclave permetrà abordar diversos reptes.

El primer, ha assenyalat que serà la transformació del model econòmic amb la digitalització i “com aqueixa nova economia del segle XXI no pot ser a costa dels drets laborals del segle XX i com ser més sostenibles”. A més, ha apuntat al repte que suposa “l’auge de noves formes que pretenen fer-nos retrocedir en llibertats però també en drets laborals”, ha advertit.

“Enfront d’aquests moviments polítics que pretenen que fer-nos retrocedir, crec que més que mai hem de ser militants del progrés i dels avanços i que la nostra ciutat siga seu d’aqueix moviment és un orgull”, ha reivindicat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 3 =

art en blanc
art en blanc