25n
25N
25N

Arranca el 42 Certamen de Bandes amb més premis i entrades gratuïtes

Les entrades, que són gratuïtes per a les quatre sessions -dissabte de matí i vesprada, i diumenge de matí i vesprada- es poden arreplegar en la Beneficència o en La Batlia respon de la Diputació ( C/ Serrans, 2)

Arranca el 42 Certamen de Bandes amb més premis i entrades gratuïtes
18/05/2018 -

Un total de 13 bandes de música concursen en el 42 Certamen de Bandes de la Diputació de València, que se celebra en el Palau de la Música de València els pròxims dies 19 i 20 de maig.

Per a tot el públic que desitge assistir a aquests concerts, les entrades, que són gratuïtes, per a les quatre sessions -tant dissabte matí i vesprada, com a diumenge matí i vesprada- encara es poden arreplegar en la Beneficència (C/ Corona, 36) o en La Batlia respon de la Diputació (C/ Serrans, 2).

Més de 600 músics passaran per l’escenari del Palau per a interpretar les peces que han preparat per a aquest concurs. El programa inclou una obra obligatòria en cada secció, més un pasdoble – no puntuable- i una obra de lliure elecció.

Les bandes concursants que obtinguen la màxima puntuació del jurat rebran un premi econòmic que se sumarà a l’ajuda de l’Àrea de Cultura per la participació en el certamen.

D’aquesta manera, les bandes de secció Especial reben 5.000 euros per participar, i el primer premi està dotat amb 2.500 euros. En la secció Primera l’ajuda de la Diputació per a les bandes concursants és de 4.500 euros, i el premi en metàl·lic per a la primera classificada és de 2.500 euros. En la segona Secció l’ajuda a les bandes participants ascendeix a 4.000 euros i la quantia que rebrà la primera classificada ascendeix a 2.500 euros. En Tercera Secció l’ajuda per a les bandes és de 3.500 euros i el premi que rebrà la guanyadora de la categoria és de 2.100 euros. En la Secció Quarta, l’ajuda per a participar en el certamen és de 2.500 euros i el premi a la banda millor puntuada pel jurat és de 2.100 euros.

A més, dins del programa “València és música” tres de les bandes guanyadores de la passada edició del Certamen de Bandes han rebut una ajuda de l’Àrea de Cultura per a realitzar tres concerts. La Societat Artística Musical de Picassent actuarà en la ciutat de Pamplona a la fi del mes de juliol, la Societat Santa Cecília de Requena a Sevilla al setembre, i la Unió Musical de Benaguasil el 30 de juliol en Castello di Pont-Saint-Martin, en el nord d’Itàlia.

La intenció de l’Àrea de Cultura de la Diputació és continuar amb aquest programa de promoció de les bandes valencianes ajudant-les a portar les seues interpretacions a escenaris de fora de la província.

Dos dies, 600 músics, 13 bandes concursants i dues convidades

El teló s’alçarà el dissabte dia 19, a les 10:30, amb la participació de les tres bandes inscrites en la Quarta Secció, que són La Unió Musical Sant Roque de Villargordo del Cabriel, dirigida per José Ignacio Blesa Lull; L’Associació Artística Musical Sant Blai de Potries, sota la batuta d’Adrián Ronda Sampayo; i la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig, que compta amb la direcció de Jaume Castelló Moragón.

El dissabte a la vesprada, a les 17:00, començarà el concurs per a les cinc bandes de la Tercera Secció: L’Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent, dirigida per Jordi Soler Carbó; el Cercle Instructiu Musical de Xirivella, dirigit per Fernando Rodrigo Collado; La Unió Musical de La Pobla de Farnals, encapçalada pel director Juan José Catalá Borrás; La Societat Musical de Massalfassar sota la direcció de Daniel Olmos Herrero; i la Unió Musical de Figueroles de Domenyo que estarà dirigida per Josep Domínguez Martín.

Per a tancar el programa de dissabte actuarà, fora de concurs, com a banda convidada, la Societat Musical L’Artística de Bunyol, dirigida per Henrie Adams.

El diumenge 20 de maig a les 10.30 hores, concursarà en Segona Secció la Societat Musical Pau de Setaigües, sota la direcció de Borja Martínez Alegre.
En acabar aquesta banda començarà la categoria d’or, la Secció Especial, en la qual opta a portar-se el màxim guardó La Unió Musical de Godelleta, dirigida per Juan José Navarro Hernández.

Ja el diumenge 20 a les 17.00 hores, arribarà el torn a les bandes que participen en la Secció Primera: la Joventut Musical de Faura, dirigida per José Manuel Beltrán Bisbal; La Va unir Musical L’Eliana, sota la batuta de José Tomás March; i la Societat Musical La Lira Fontiguerense de La Font de la Figuera, dirigida per David Penadés Fasanar.

Tancarà el certamen la banda convidada, la Banda Musical D.P. Llíria-Camp de Túria-Serrans, dirigida per Vicente Puchol Calvo, una banda de músics jubilats que han mostrat el seu agraïment per aquesta invitació a la qual acudeixen amb tota la seua il·lusió i experiència.

L’Àrea de Cultura emet en directe tot el certamen

La pràctica totalitat dels mitjans de comunicació valencians més importants, arreplegaran el senyal en directe generada des del Palau de la Música de València donat l’interès de l’Àrea de Cultura per difondre el certamen en l’exterior.

A través de les seues diferents plataformes i a partir de les 10:30 del dissabte 19 de maig i fins al diumenge 20 a la nit, capçaleres digitals de periòdics valencians, televisions de tota la província, portals, webs i xarxes pròpies de les societats musicals, al costat de diferents mitjans digitals generalistes i especialitzats, emetran el certamen íntegre en directe o en diferit, al llarg de les setmanes següents.

L’emissió, -que estarà conduïda des d’un set amb entrevistes i reportatges-, també podrà ser seguida a través de dispositius mòbils i xarxes socials @Culturadival, amb el hashtag #CertamenDival18 i #ValènciaésMúsica

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 14 =

CCCC
torrent