caixa popular

42.000 escolars participen en les campanyes d'educació ambiental organitzades per Hidraqua

Esta iniciativa es duu a terme en els centres educatius dels municipis de la Comunitat Valenciana en els quals opera la companyia

42.000 escolars participen en les campanyes d'educació ambiental organitzades per Hidraqua
05/06/2017 -

Enguany, el Dia Mundial del Medi ambient porta per lema «Connectar a les persones amb la naturalesa». Hidraqua, com a empresa compromesa amb el medi ambient, ha apostat sempre per traslladar a la ciutadania la importància de cuidar els recursos del planeta i de “crear una consciència major en la societat sobre la relació directa entre l’acció de l’ésser humà i la possibilitat de disposar d’aigua i aliments a llarg termini” segons estableix les Nacions Unides en l’anàlisi publicada sobre el tema que s’ha atorgat en 2017 al Dia Mundial del Medi ambient.

D’esta forma, Hidraqua aposta per establir polítiques de Desenvolupament Sostenible i de traslladar i fer partícips d’este compromís a la seua plantilla i a la societat en la qual opera; especialment al sector més jove amb l’objectiu d’inculcar estos valors des d’edats primerenques.

campana-paterna-2Una de les seues primeres línies d’actuació en esta matèria ha sigut l’engegada de campanyes educatives destinades a alumnes de primària, en la qual ja han participat 42.000 escolars de la Comunitat Valenciana. L’objectiu d’estes jornades, que tenen una durada aproximada de 90 minuts i en la qual els monitors de Hidraqua es desplacen fins al centre escolar, és acostar als alumnes el cicle natural i urbà de l’aigua, promovent la importància de fer un ús responsable d’este recurs i de mantenir una actitud positiva cap al medi ambient amb una metodologia basada en la participació i la interactivitat de l’alumnat. Esta iniciativa ha sigut desenvolupada a més per les empreses d’economia mixta participades per Hidraqua i l’Ajuntament corresponent, com són Aigües de l’Horta, Aigües de Cullera i Aigües de Paterna. En el cas d’esta última, 1.600 escolars de la localitat han participat al llarg de l’any en estos tallers, que a més s’han impartit en centres d’educació especial.

Hui, amb motiu del Dia Mundial del Medi ambient, Aigües de Cullera ha organitzat en el Mercat de la localitat activitats per a escolars de primària; on es realitzen jocs i tallers en els quals els xiquets aprenen la importància de cuidar l’aigua i el medi ambient.

Així mateix, s’han dut a terme altres campanyes de conscienciació mediambiental a Xeraco, en la qual Hidraqua, al costat de l’ajuntament de la localitat, va repartir entre els alumnes de tercer i quart de primària del municipi plantes, en concret Pinus halepensis, una espècie arbòria de la família de les pinàcies i originària de la regió mediterrània. Durant les sessions, s’explica als xiquets la importància que tenen els arbres per al planeta i que per cada arbre que plantem garantim l’aigua per a tres persones.

A esta, se sumen les campanyes de repoblació que cada any Aigües de l’Horta duu a terme en el Vedat de Torrent, en col·laboració amb l’ajuntament d’esta localitat. Durant les plantacions s’organitzen activitats didàctiques sobre la importància que tenen els recursos forestals per a la vida i els alumnes es comprometen a apadrinar i cuidar un arbre. La petjada de carboni que compensen estos arbres supera la que genera tot el paper reciclat utilitzat en l’oficina de Torrent d’Aigües de l’Horta.

img-20170402-wa0018En el cas d’Aigües de Cullera, la companyia organitza anualment un concurs de murals destinat als centres escolars d’educació infantil, primària i secundària de la localitat. L’objectiu d’esta iniciativa és fomentar les activitats creatives dels escolars, potenciant la consciència mediambiental.

Cal destacar a més altres activitats que es realitzen en municipis gestionats per la companyia com per exemple la representació Teatral de la Gota Viatgera o els tallers mediambientals que Aigües de Paterna va organitzar en la Plaça del Poble de la localitat en la qual es van dur a terme gimcanes, tallers de conscienciació sobre ús responsable de l’aigua, etc.

Una altra iniciativa destinada a un col·lectiu més adult, que Hidraqua ha promogut, de la mà dels Ajuntaments corresponents, és la campanya de voluntariat ambiental més gran de la Comunitat Valenciana Mans al Riu!, organitzada per Fundació Limne. Així, es va desenvolupar set poblacions on la companyia presta servei, com són Guadassuar, L’Eliana, Riba-roja de Túria i Xeraco; a més dels municipis on opera sota una gestió mixta, Torrent, Cullera i Paterna.

Així mateix, per a fomentar el compromís de la seua plantilla amb el medi ambient, des de Hidraqua i empreses participades, es va promoure la participació del seu personal en estes accions de voluntariat, col·laborant un total de 94 empleats i empleades de Hidraqua i les seues empreses participades.

Finalment, Aigües de l’Horta compta amb un espai específic destinat a traslladar als seus visitants el valor de l’aigua i com esta ha contribuït al creixement de la ciutat. L’Espai de l’Aigua, nom que rep esta exposició permanent, rep cada any a més d’1.000 escolars. Durant les sessions, a més de gimcanes i tallers vinculats a l’aigua i el medi ambient, els visitants poden gaudir de 24.000 metres quadrats de bosc de pins, carrasca i espècies de matoll típiques de bosc mediterrani, on està situada l’exposició.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats