Soler: 'Més de 400.000 valencians ja han estalviat desplaçaments gràcies al pla per a la Generalitat sense papers'

Guardar

soler_informatica
soler_informatica

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat que "les noves tecnologies són eines essencials per a millorar els serveis públics i contribuir a modernitzar el teixit empresarial". "Per açò -ha continuat-, des de l'Administració treballem, no solament per a promoure les noves tecnologies, sinó també per a fer més fàcil, més profitós i més segur el seu ús en la nostra societat".

Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la seua intervenció en la clausura de la XIII edició de la Setmana Informàtica de la Comunitat Valenciana, acte al qual també ha assistit el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Pedro Pernías, qui ha fet lliurament dels guardons Premis Sapiens 2018.

Durant la seua intervenció, el conseller d'Hisenda ha recordat que en 2016 es va engegar el Pla de Transformació Digital per a impulsar l'Administració electrònica valenciana. "Hui, dos anys després, podem afirmar que els resultats d'aquest Pla estan sent més que positius", ha subratllat. "Més de 400.000 persones han evitat un desplaçament d'una finestreta física per a presentar algun tipus de documentació, perquè han pogut fer-ho a través d'Internet".

"A més -ha explicat Soler-, en el marc del Pla Estratègic TIC 2016-2020 i en línia amb la política de transformació del model productiu valencià, estem ampliant els recursos destinats a la digitalització i la innovació a la Comunitat Valenciana, i també a la política de formació com a eina essencial per a combatre contra la bretxa digital. En aquest sentit, estem engegant mesurades per a eliminar les barreres que àdhuc persisteixen en la nostra societat, com a garantia perquè tots els ciutadans tinguen accés a la banda ampla".

El conseller ha ressaltat que les noves tecnologies són un pilar essencial en la transformació del model productiu valencià perquè "cerquem un model que permeta incrementar la productivitat i per a açò es requereix incorporar més tecnologia i nous coneixements en les activitats productives".

En aquest sentit, el conseller ha posat l'accent en la velocitat amb què s'estan incorporant les noves tecnologies al món i com ho estan canviant, "i els valencians i valencianes no podem quedar-nos exclosos ni ressagats en aquest procés".

El responsable d'Hisenda ha destacat, com una de les mesures més importants, la translació a la Comunitat Valenciana del marc europeu de capacitació digital, "que permetrà que els valencians adquirisquen formació, no solament en les habilitats bàsiques per a utilitzar Internet i els dispositius de les Tics, sinó també per a aprofitar al màxim aspectes com la cerca d'ocupació o la creació d'empreses".

Potenciar la ciberseguretat

El conseller també ha aprofitat la seua participació en la Setmana de la Informàtica per a advertir dels perills que han aparegut associats a les noves tecnologies i de la necessitat de potenciar la cultura de la ciberseguretat. "Aquest nou escenari hiperconnectat i d'accés ubic als sistemes d'informació també genera noves amenaces que poden sorgir en qualsevol punt del planeta i traslladar-se per tot el món en poques hores", ha afirmat Soler.

"La nova generació de ciberatacs -ha afegit- evidencia la importància de la detecció que poden fer les persones i organismes, que han d'estar preparats i previnguts. Per això, el Consell està reforçant el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana, al que hem destinat 7,6 milions d'euros per a reforçar la seua capacitat durant els pròxims anys".

"El nostre objectiu és lluitar contra la delinqüència professionalitzada i especialitzada, amb nous serveis i capacitats, i formar a la societat mitjançant un nou Pla de Capacitació en ciberseguretat, perquè els ciutadans, les empreses i les organitzacions valencianes poden aprofitar plenament, amb llibertat i seguretat, els avanços que ofereixen les noves tecnologies", ha conclòs el conseller.

Arxivat a:

Destacats