25n
25N
25N

Una inversió de 400.000 euros per a crear l'auditoria que elaborarà el pla d'obres del Palau de la Música

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament ha comunicat els temes tractats en la comissió, així com el valor dels pressupostos que es destinaran a reparacions de col·lectors o obres arquitectòniques de la ciutat

Una inversió de 400.000 euros per a crear l'auditoria que elaborarà el pla d'obres del Palau de la Música
30/07/2019 -

Ramón Vilar, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de València, ha comunicat els temes tractats aquest matí en la comissió pertanyent a la seua pròpia regidoria. Entre ells, Vilar ha destacat “la dotació de 400.000 euros perquè es realitzen les auditories tècniques, arquitectòniques i acústiques del Palau de la Música“. El regidor ha posat l’accent que aquests diners no es destinarà a les obres d’aquest edifici, sinó a una auditoria que confeccionarà el programa d’obres.

Vilar ha declarat que el pressupost de les reformes del Palau, que es determinarà el 2020, serà “molt més elevat que el cost de les auditories“. Això serà així perquè, encara que el regidor no haja sabut estimar una previsió sobre el preu d’aquestes obres -ja que això es decidirà en les auditories-, ha ressenyat que “unes reparacions d’aquesta envergadura solen presentar un cost molt elevat”.

ALTRES MESURES FISCALS

Vilar també ha informat sobre altres temes que han ocupat la reunió de la comissió d’Hisenda de l’Ajuntament, com els 2,3 milions d’euros destinats a la reparació de col·lectors de la ciutat. “Amb aquesta dotació, es desconnectaran abocaments de séquies i s’executarà un col·lector afectat pel problema del col·lector nord”, ha declarat el regidor.

Des de la regidoria d’Hisenda també es destinaran 1,3 milions d’euros en la restauració definitiva de l’Alqueria Albors. D’aquesta forma, “es faran valdre i es posaran en ús el patrimoni arquitectònic de caràcter rural de la ciutat de València”, ha dit Vilar.

El regidor també ha informat sobre una modificació de crèdits corresponent als plans d’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), uns programes dels FEDER -organisme pertanyent a la Unió Eruopea- que, segons Vilar, “tenen una gestió més prolixa i complexa que la resta de línies pressupostàries de FEDER”. En aquesta línia, Hisenda també ha aplicat els romanents -és a dir, els pressupostos sobrants- dels EDUSI pertanyents als anys 2017 (3,8 milions) i 2018 (9,14 milions).

ELS AJUNTAMENTS RECUPEREN L’AUTONOMIA FISCAL

El 24 de juliol es va dur a terme un primer acord entre l’AIREF, el Ministeri d’Hisenda i altres organismes competents “perquè es permeta al setembre que l’aplicació de romanents de tresoreria i superàvits de 2020 siga diferent de la que ha sigut fins ara”, segons les paraules de Vilar.

El regidor ha afirmat que “s’ampliarà i flexibilitzarà per complet l’escenari d’aplicació d’aquest tipus de romanents, ja que sempre han sigut una cotilla per a tots els ajuntaments d’Espanya, en el sentit que el nostre propi superàvit no podia aplicar-se fàcilment perquè estava molt taxat”.

Vilar ha destacat el següent fet: “Amb aquest acord, els ajuntaments recuperem l’autonomia financera i local en la mesura en què vagen eliminant-se traves des de l’Administració de l’Estat”. A més, també ha ressaltat que, a partir d’ara, els governs locals manejaran “els superàvits amb major llibertat, la qual cosa suposa, des d’una visió política, recuperar l’autonomia fiscal”.

CAP NOVETAT SOBRE LES TAXES ALS PATINETS ELÈCTRICS

Vilar, en ser preguntat sobre les taxes a les empreses de patinets i motos elèctriques, ha confirmat que “no hi ha cap novetat sobre elles”. El regidor ha asseverat, d’altra banda, que l’ordenança fiscal corresponent està redactada però encara no es pot aprovar. En paraules de Villar, “esperaré i sospiraré fins que s’aprove”.

En la mateixa línia, el regidor també ha afirmat que “el sector dels vehicles elèctrics cal regular-lo perquè és el futur“. Al seu torn, ha recordat que “la tecnologia va per davant de la normativa” i, per tant, des de les institucions han de posar solucions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + onze =