25n
25N
25N

Més de 40 punts d'accés gratuït a Internet en diferents espais públics de València

En un futur, el Wi-Fi públic gratuït s’estendrà per tots els barris i pobles de València amb més de 100 punts de connexió

Més de 40 punts d'accés gratuït a Internet en diferents espais públics de València

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha presentat, aquest matí, la posada en marxa del servei de Wi-Fi ciutadà WIFI4EU que, en un futur, estendrà la connexió a Internet gratuïta per tota la ciutat i pobles de València amb més de 100 punts de connexió d’alta velocitat. Una xarxa segura i anònima que, a més, ajudarà a combatre la bretxa digital.

Tal com ha explicat Fuset, “multipliquem per cent la velocitat de connexió passant de 256 kbs, que teníem actualment, a 30 megues. València és la primera ciutat espanyola a adherir-se a aquesta iniciativa de WIFI4EU, que ens ajudarà a consolidar-nos com Smart City i, per descomptat, per això és necessari facilitar l’accessibilitat i la connexió a la ciutadania”.

D’aquesta manera, a partir de hui s’han posat en marxa diferents punts de connexió a Internet gratuïts, que estaran localitzats en espais públics, com l’Ajuntament i Tabacalera, però també en espais oberts com la plaça de l’Ajuntament, el Parc de l’Oest, els jardins del Palau de la Música i, al barri del Cabanyal, tant al parc Ramón Lluch, com a la platja del Cabanyal, prop del balneari Las Arenas.

En una segona fase, els punts de connexió s’estendran per tots els barris de la ciutat, mentre que, en la tercera fase, arribarà fins als pobles de València. “Ara més que mai, amb la pandèmia de la Covid-19, les gestions per Internet són més necessàries i, per tant, amb WIFI4EU garantim a la ciutadania una connexió gratuïta, ràpida i segura”.

Comença ara una campanya d’informació ciutadana, mitjançant senyalística, amb l’objectiu de donar a conéixer aquest projecte cofinançat per la Unió Europea, que compta amb un pressupost de 15.000 euros.

UNA XARXA EUROPEA

L’objectiu de la iniciativa WiFi4EU promoguda per la Comissió Europea és proporcionar en tota la UE a residents i visitants accés a internet d’alta qualitat a través de punts d’accés Wi-Fi gratuïts situats en espais públics. Els bonos finançats per la Comissió Europea a través d’aquesta iniciativa de la qual València és beneficiària es concedeixen per a ajudar els municipis a instal·lar els punts d’accés Wi-Fi en aquests centres de la vida pública, utilitzant els serveis d’empreses d’instal·lació de Wi-Fi.

Les xarxes Wi-Fi públiques existents podran sumar-se a la iniciativa WiFi4EU sempre que complisquen les condicions i els requisits tècnics que s’indiquen el conveni de subvenció, com, per exemple, que l’accés siga gratuït i sense condicions discriminatòries i que es respecten els requisits de marca. Una estratègia que ha triat València per a poder multiplicar la velocitat d’accés oferida fins al moment i per a començar a planificar futures ampliacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + divuit =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa