25n
25N
25N

Més de 4.000 persones participen en la consulta pública sobre el superàvit de Paterna

Més de 4.000 persones participen en la consulta pública sobre el superàvit de Paterna
29/10/2020 -

Els veïns i veïnes de Paterna ja han decidit l’ordre de prioritat en el qual s’executaran els 21 projectes de millora de la ciutat proposats en el procés de participació pública de les Inversions Financerament Sostenibles i Obertes, que s’ha celebrat durant les passades setmanes.

Un total de 4.028 ciutadans, 2.395 dones i 1.630 homes, han exercit el seu dret a vot, tant de manera telemàtica com en els punts d’informació presencial que es van instal·lar en els diferents barris de la ciutat des del 5 al 25 d’octubre.

Més d’un 7% del cens ha participat en el procés, la qual cosa suposa un augment de més d’un 200% en relació amb l’últim procés participatiu que es va dur a terme a la ciutat i en el qual 1.797 persones van exercir el seu dret al vot.

Les obres, que compten amb una inversió d’11.969.075,60 euros, es finançaran amb el superàvit de l’Ajuntament. L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha explicat que “en lloc d’utilitzar el superàvit per a amortitzar deute públic hem decidit que s’invertisca en projectes reals per a continuar millorant la ciutat”.

Una mesura que ve recolzada per la flexibilitat pressupostària amb la que compta l’equip de govern en haver reduït el deute públic de l’Ajuntament en els últims 5 anys del 72% al 7,7%, passant dels 41,9 milions de deute viu que tenia en 2015 als 4,7 milions de l’actualitat.

Resultats

Quant als resultats de les propostes de Grans Inversions, l’opció més votada ha sigut la millora d’enllumenat públic, una obra que suposarà la substitució de 6.000 llums de baix consum per llums LED, a més d’elevar 3.560 columnes d’enllumenat en tot el terme municipal i apostar per sistemes d’encesa telemàtics.

En segon lloc ha quedat la renovació de 1.400 contenidors i l’ampliació de més de 100 contenidors de recollida selectiva en tot el terme municipal.

Quant a la resta de votacions per blocs, les obres que es duran a terme en Via Pública són en primer lloc la millora de carrers i voreres de la ciutat, en segon, la instal·lació de cautxú filtrant en escocells i per últim, el condicionament del solar municipal existent al costat del CEIP Torre de Paterna.

En l’àrea de Medi Ambient, l’opció més votada és l’ampliació del sistema de defensa contra incendis forestals a la Canyada, seguida de la millora de la torre de vigilància forestal de la Vallesa i millores en el Parc Central.

Quant al bloc d’Esports, les opcions triades pels ciutadans han sigut el clos de les instal·lacions esportives, l’ampliació de la Ciutat Esportiva i la construcció d’un frontó en el poliesportiu de la Carretera de Manises, en aquest ordre.

Finalment, quant a les obres relacionades amb el Patrimoni, la més votada ha sigut la restauració de la Torre de Paterna al seu estat històric original, seguida de la reforma dels carrers adjacents de la Plaça del Poble i per últim, l’adequació del depòsit de fons d’arqueologia del Museu de Ceràmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 15 =