caixa popular

3,8 milions d'euros per a la primera fase del Parc Central

La primera fase del Parc Central estarà acabada pel mes de juny

3,8 milions d'euros per a la primera fase del Parc Central
05/03/2018 -

El Parc Central de València segueix avançant. La Junta de Govern de l’Ajuntament de València ha aprovat la injecció d’un total de 3,8 milions d’euros a la Societat València del Parc Central perquè faça front al pagament de la primera fase de construcció del gran pulmó verd de la ciutat. Es tracta d’una de les quotes d’amortització que li corresponen assumir al Consistori per a pagar les infraestructures del parc, una quota que ja va començar a pagar l’Ajuntament de València en 2016 i 2017, quan va destinar vuit milions d’euros a l’execució d’aquesta primera fase.

I, En què consisteix aquesta primera fase del Parc Central de València? Principalment, les obres s’han centrat tant al voltant d’Ausiàs March amb el pont de Giorgeta, com en el jardí prop de Russafa i Malilla que, a més, inclou diferents parcel·les edificables que s’inclouran en els solars situats enfront de l’estació de l’AVE. Uns treballs que van començar al maig de 2015, que, malgrat trobar-se en la seua recta final, ja que tot apuntava que s’obriria al públic en el mes de març, les empreses constructores ha demanat ampliar el termini de finalització fins a juny per detectar partides de granit i de paviment en males condicions, que han afectat part del treball realitzat.

Parque Central

La plantació de plantes i arbres en el Parc Central

Durant el 2018 i fins al 2021, el Consistori realitzarà més inversions a la Societat València Parc Central, tal com resa el conveni al qual van arribar entre les administracions, amb l’objectiu de garantir la liquiditat del gran projecte urbanístic de la ciutat de València. Així i tot, l’Ajuntament confia a recuperar les inversions realitzades, gràcies a l’aprofitament del parc, on s’ha previst la construcció d’un total de 1.400 habitatges.

L’Ajuntament de València s’ha proposat tirar avant un dels projectes oblidats, i ho ha fet atenent una de les reivindicacions històriques dels barris del sud. D’aquesta manera, es va decidir avançar en la creació de la gran zona verda que, en un primer moment, no depenia del soterrament de les vies del ferrocarril que divideixen en dos la ciutat. Quan està primera fase acabe – pel mes de juny- els barris de Russafa i Malilla seran els grans beneficiats. I és que a més de comptar amb un dels majors espais verds de la ciutat, també implicarà la creació de dotacions esportives, educatives i socials en les antigues naus ferroviàries.

Parque Central

No obstant això, encara caldrà esperar uns mesos per a veure el resultat final d’aquesta primera fase. A més, si bé és cert que s’ha donat una data aproximada, tant el Consistori, com la Societat València Parc Central prefereixen no precipitar-se a donar una data exacta, doncs, malgrat els avanços, l’esperat pulmó verd de València encara haurà de bregar amb diferents contratemps, com el conflicte amb el concessionari de cotxes que s’ha negat a abandonar la parcel·la que ocupa. Així, encara que es va aprovar el seu desnonament el passat 2 de febrer, el Consistori es veurà en l’obligació de recórrer al jutge perquè es faça efectiu i, d’aquesta manera, acabar la primera fase del Parc Central.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris