25n
25N
25N

El 37% de les persones que abandonen les llistes de l'atur a València són joves

El 37% de les persones que abandonen les llistes de l'atur a València són joves
11/04/2021 -

La desocupació a la ciutat de València ha descendit en 1.364 persones respecte al mes de febrer, segons les últimes dades de l’atur registrats per Labora, i relatius al mes de març de 2021. “Malgrat que no ser una xifra positiva s’espera que aquesta significativa millora implique un canvi de tendència en la desocupació, gràcies al procés de vacunació i les mesures implementades per les diferents administracions públiques”, ha apuntat la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Segons les dades facilitades per Labora, destaca que durant aquest mes, excepte l’any passat, sempre es produeix un descens en les xifres d’ocupació: de 2016 a 2020 van oscil·lar entre un -0,75% i un -1,47%. No obstant això, enguany aquesta reducció ha aconseguit el -2%.

Pilar Bernabé ha advertit que “encara queda molt per fer” i ha afirmat que les dades de l’atur del mes de febrer “animen al consistori a continuar treballant en la mateixa línia, fomentant l’ocupació i incentivant econòmicament als sectors més afectats de manera àgil a través de les Ajudes del Pla Resistir”.

També ha destacat que aquest mes de març l’atur “ha descendit més en el grup de menors de 30 anys respecte al mes anterior, concretament en 500 joves”. És a dir, el 37% de les persones que han deixat d’estar desocupades són persones de 16 a 29 anys.

Finalment, respecte a la bretxa de gènere, cal assenyalar que realitzant una comparativa respecte a l’inici de la pandèmia, podem observar que el percentatge de desocupació per sexes s’ha eixamplat lleument, passant en el cas de les dones de ser el 57,8% de les aturades al 58%, per la qual cosa “s’ha de continuar treballant amb iniciatives com Treballem Iguals per a poder superar aquest biaix en el mercat laboral valencià”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

museo prehistoria