25n
25N
25N

30 anys d'història en 143 imatges

Els aficionats ja poden gaudir l’exposició fins al 13 de novembre

30 anys d'història en 143 imatges

27 de setembre de 1986. Pista del Elosúa León. Començava un somni, començava a forjar-se una llegenda. Aquell dia serà recordat pels que van viure en directe el primer partit oficial del València Basket, també pels que hagen escoltat la història de boca dels seus majors i per aquells que s’acosten a l’exposició de 30 anys taronja en la qual la foto del primer servei d’eixe primer partit oficial obri les 143 fotografies que recorren la història del club de forma cronològica en 41 panells. Gràcies a l’àrbitre d’eixe encontre, Kiko de la Maça, qui va fer arribar la foto des del seu arxiu particular, el València Basket pot mostrar una de les instantànies més valuoses de l’exposició. A més, els aficionats que s’acosten podran gaudir dels títols aconseguits, les equipacions que el club ha lluït en estos anys, exemplars de premsa de l’època…

_MAP1799Afició, esportistes, personal del club, directius, polítics, empresaris, patrocinadors… cap va voler perdre’s l’oportunitat d’assistir a un altre dels moments històrics del club, aquell en el qual es repassa via imatges la història i les proeses del club valencià. Durant la inauguració van prendre la paraula l’Honorable Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, qui després va ser l’encarregat de tallar la cinta d’obertura d’esta exposició, també va parlar el director territorial de Bankia, Miguel Capdevila, la presidenta de l’Ateneu Mercantil de València, Carmen de Rosa i el president Vicente Solá. Més de 300 persones van assistir a la inauguració en l’Ateneu Mercantil, lloc on s’exposen la mostra fotogràfica fins al pròxim 13 de novembre.

Agraïments abans del tall de la cinta

L’Honorable Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà va posar la nota simpàtica de l’acte en reconéixer que el com la resta de la seua generació es va enganxar al basket amb la Copa del 98, a més va reconéixer que encara que amb el cos que té ningú diria que havia sigut jugador de bàsquet. “Com a molts de la meua generació, ens enganxem al basket amb la Copa del Rei guanyada pel València Basket en 1998. O la final a doble partit amb la qual es va guanyar la primera ULEB Cup en 2003. Històries com està i el treball de tantíssima gent és el que es commemora esta exposició que hui inaugurem. Trenta anys dedicats a una passió, a un esport i a una filosofia. Teniu el reconeixement de ser un dels grans Clubs d’Europa, no solament pel palmarés, sinó també pel palmarés i el tipus de Club. Tothom esforçant-se des del seu àmbit per a arribar a ser un exemple de gestió de Club i un exemple de transmissió de valors. És important com s’educa als esportistes més xicotets, perquè València Basket a més d’esport també és educació i és cultura valenciana quan ix a jugar fora de les nostres fronteres. I és per això que el nostre desig és que seguisca creixent”, explicava Marzá.

Per la seua banda Carmen de Rosa, assenyalava que “este edifici és la casa de tots els valencians i és on València Basket se sent representat amb esta gran exposició que hui inaugurem. No m’he pogut resistir a veure-la abans i per descomptat hi ha fotografies que et transporten en el temps. Em captiva i aplaudisc la Cultura de l’Esforç, que abandera no solament el Club sinó també la nostra institució”.

_MAP1768En la seua intervenció, el president de València Basket, Vicente Solá, va agrair la seua col·laboració a totes les parts implicades, destacant que “l’exposició que hui inaugurem guarda després d’estos panells 30 anys d’història, de respecte i de sentiment per un club, una ciutat, una afició i en definitiva, 30 anys d’esforç de moltes persones, molts patrocinadors, però d’una manera especial de Fernando i Juan Roig i d’Hortensia Herrero, sense els quals tot açò, i la història que ens queda per escriure, no haguera sigut possible. Hui, en el nostre 30 aniversari, és un bon moment per a fer valdre i agrair el llegat que estan deixant en tota la societat. Des que la pilota saltà a l’aire, per primera vegada el 27 de setembre de 1986, hem aconseguit tres títols europeus i una copa del Rei, un subcampionat de lliga, 3 subcampionats de Copa del Rei i altres 3 subcampionats d’Europa. I la pilota encara està volant a la recerca de més títols i glòries per a la nostra afició i per a la nostra terra. Estem segurs que amb el suport i esforç de tots i dels milers d’aficionats taronja, els èxits continuaran”.

Qui també va intervenir va ser director territorial de Bankia, Miguel Capdevila, ja que Bankia està afavorint totes les activitats de celebració del 30 aniversari del València Basket i és el patrocinador principal d’esta exposició. Capdevila va destacar que “per a Bankia este és un acte molt important i agraïm al Club que haja optat per un lloc tan meravellós com este per a l’exposició en la qual arrepleguem 30 anys d’història que cal conéixer per a marcar a l’equip tècnic i els jugadors el present i el futur. Per a nosaltres és un plaure acompanyar a València Basket perquè compartim amb ells els valors de la Cultura de l’Esforç, perquè com ells som valencians i ens corresponem amb la seua afició”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + setze =