25n
25N
25N

2,7 milions d’euros d'inversió en seguretat viària en les carreteres municipals de la província de València

Jorge Rodríguez: “Este pla marca la emprempta de la nova Diputació, amb més obres de menor quantia, la prioritat de resoldre problemes de la ciutadania i la màxima transparència i objectivitat en els contractes”

2,7 milions d’euros d'inversió en seguretat viària en les carreteres municipals de la província de València
29/11/2016 -

Un total de 2,7 milions d’euros invertits en carreteres i infraestructures vinculades a la xarxa viària provincial. És el balanç de les infraestructures en matèria de seguretat viària i accessibilitat als municipis, que s’inclouen en un Pla de Carreteres provincial amb un pressupost de 37,3 milions d’euros per a enguany. El president, Jorge Rodríguez, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, han presentat 18 actuacions que han arribat a 20 municipis en 10 comarques de la província, de la Safor al Camp de Túria, passant per la Vall d’Albaida, Els Serrans, l’Horta Sud, el Racó d’Ademús, Utiel-Requena, La Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera Alta.

mapa comarcas actuaciones carretereas-02

tabla de actuaciones y presupuestos-02

L’objectiu principal ha sigut millorar l’accessibilitat als municipis, així com afermar la seguretat vial en determinats trams. El president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, ha assenyalat que les accions d’este pla de carreteres “marquen l’empremta de la nova Diputació, amb més obres de menor quantia, la prioritat de resoldre els problemes dels ciutadans i la màxima transparència i objectivitat en els contractes”. El pressupost total invertit per a aquests projectes ha sigut de més de 3 milions d’euros, dels quals la Diputació ha cobert este any 2,7 milions, més l’aportació d’Ontinyent, Bellreguard i Ademuz, que han cofinançat les seues obres.

Rodríguez ha assenyalat que els principals canvis en la política d’infraestructures passen per “prioritzar la solució de problemes en zones conflictives i millorar la seguretat amb actuacions molt necessàries que encara estaven pendents d’una època en la qual prevalien els grans projectes”. D’esta manera, el president ha valorat l’estratègia d’anteposar la seguretat viària i resoldre els problemes quotidians dels veïns a les grans obres que ralentien la seua execució i no arribaven a cobrir el territori de la província.

albaida-ontinyent-lliria-01
atzeneta-pobla-picassent-01
caudete-higueruelas-chella-01
chelva-cullera-beniarjo-01
font-guadassequies-carros-01

En este sentit, el titular de Carreteres, Pablo Seguí, ha explicat el gir en la política de l’Àrea, prioritzant la seguretat i l’accessibilitat, ja que “actuem en tota la província amb moltes actuacions en lloc d’obres faraòniques”. El diputat de Carreteres ha afegit que este pla és “producte de l’atenció a un centenar d’alcaldes en el que va de legislatura, la qual cosa ens ha donat un coneixement dels municipis i les seues necessitats en seguretat viària, que és una responsabilitat de la Diputació”.

La informació obtinguda dels ajuntaments ha sigut confrontada amb els tècnics de l’Àrea de Carreteres que, segons ha apuntat el responsable de l’àrea i portaveu del grup socialista en la Diputació de València, “han fet un treball magnífic a l’hora d’establir els projectes prioritaris en matèria de seguretat viària”.

Entre les obres en les quals s’ha invertit aquest pressupost destaca la reparació del pont sobre el riu Vernissa, en la comarca de La Safor; la millora de l’accessibilitat i la seguretat vial en l’Avinguda de la Mar, en la localitat de Bellreguard, o l’adequació dels accessos a Ontinyent, entre una llarga llista de millores en la gestió del trànsit, la instal·lació de plataformes, ponts i passos elevats o inferiors, vies ciclopeatonales o reforç del ferm i la il·luminació.

Amb este tipus d’actuacions en matèria de seguretat, que han comptat amb una partida de més de 26 milions d’euros per a millores en la senyalització, el manteniment i l’eliminació de punts negres, l’àrea que dirigeix Pablo Seguí pretén donar una “resposta immediata” a l’increment d’accidents en la xarxa viària provincial, segons les dades de la DGT. En 2015, es van produir 348 accidents en els 1.800 quilòmetres de carreteres que gestiona la Diputació de València. Les accions de prevenció per a reduir eixes xifres és la prioritat dels responsables provincials en matèria de Carreteres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 5 =