25n
25N
25N

24 agressions sexuals múltiples en la Comunitat Valenciana des de 2016

24 agressions sexuals múltiples en la Comunitat Valenciana des de 2016
07/08/2019 -

Almenys 42 agressions sexuals o violacions múltiples s’han produït en el que va de 2019 a Espanya, segons ‘Geoviolencia Sexual’ (geoviolenciasexual.com), un projecte de Feminicidio.es que recopila extraoficialment, a través de notícies de mitjans de comunicació, les agressions sexuals múltiples que s’han perpetrat des de 2016. El portal registra, des de 2016, un total de 24 agressions en la Comunitat Valenciana.

Segons les dades de Geoviolencia, recollits per Europa Press, des de principis de 2019 fins al 2 d’agost –quan va realitzar l’última actualització–, s’han produït 42 agressions sexuals múltiples. El mes amb més casos ha sigut juliol (nou agressions sexuals múltiples), seguit de març i juny (set casos cadascun). Els mesos amb menys casos registrats són maig (tres) i abril (cinc casos), encara que no es descarta conéixer més agressions perpetrades en aquests mesos en el que queda d’any.

L’última incorporació a l’estadística ha sigut el cas de la suposada violació múltiple a una dona de 18 anys a Bilbao, presumptament comesa per un grup de sis homes de 18 i 36 anys que van ser detinguts.

Precisament aquest dijous ha transcendit que la Guàrdia Civil d’Altea ha detingut a Benidorm a cinc joves de 18 i 19 anys com a presumptes autors d’una agressió sexual i un altre delicte d’abús sexual sobre dues dones, de nacionalitat noruega en la matinada d’aquest dimecres i una d’elles va patir l’agressió sexual suposadament per part del grup. Si bé, aquest cas no ha sigut inclòs de moment en aquesta estadística.

Respecte a la comptabilitat des de l’any 2016 fins al 2 d’agost de 2019, segons les mateixes dades, s’han documentat 134 agressions sexuals múltiples. D’eixe total, el 20,9% va tindre lloc a Andalusia, un altre 17,9% a la Comunitat Valenciana i un altre 17,9%, a Catalunya. D’altra banda, les quatre províncies amb més casos són Barcelona (amb 17 casos), València (amb 12 casos) Màlaga (amb 10 casos) i Alacant (amb 9 casos). A Castelló, es registren tres casos.

Des de 2016, d’acord a aquestes dades, dues de cada tres agressions sexuals múltiples van ser violacions consumades (el 61,9%), mentre que el 38,1% restant van ser un altre tipus d’agressions sexuals múltiples.

En les 134 agressions sexuals múltiples conegudes s’han registrat perpetrades almenys 471 agressors sexuals, encara que en alguns casos es desconeix el nombre exacte de presumptes agressors. D’ells, almenys 116 eren menors d’edat, és a dir, el 24,6% de total. Per part seua, de les 139 víctimes registrades, una de cada tres eren menors d’edat, concretament 54 d’elles, la qual cosa suposa el 38,8% del total.

En aquesta comptabilitat extraoficial, el cas més mediàtic inclòs va ser l’ocorregut en els Santfermins de 2016 pel qual cinc joves de Sevilla coneguts com ‘La Manada’ –a causa del nom d’un grup de Whatssap– han sigut condemnats pel Tribunal Suprem a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació a una jove de 18 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =