25n
25N
25N

Un 21,9% dels valencians afirma que la situació a Catalunya va influir en el seu vot en les eleccions generals

Un 21,9% dels valencians afirma que la situació a Catalunya va influir en el seu vot en les eleccions generals
16/01/2020 -

Un 21,9% dels enquestats en la Comunitat Valenciana pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) per al seu baròmetre postelectoral han afirmat que la situació a Catalunya va influir en la seua decisió de vot en les eleccions del 10 de novembre.

Així es desprén dels resultats d’aquest CIS, que s’han fet públics aquest dijous. Un 77,6% dels enquestats han respost en aquesta pregunta que els esdeveniments a Catalunya no van afectar el sentit del seu vot.

Respecte als que sí que es van veure influïts, un 52,3% ha afirmat que la situació els va fer reafirmar la seua voluntat de votar pel partit que pensava votar.

Un 11,6% dels enquestats ha respost que va canviar el seu vot per un partit que “millor podia parar als partidaris de la independència de Catalunya”, mentre que el mateix percentatge ha assegurat que va canviar el seu vot cap a un partit “que defensa més la unitat d’Espanya”.

En el costat contrari, un set per cent dels enquestats va decidir votar un partit que defensa la independència de Catalunya, i un 9,3% es va veure animat a abstindre’s. Tan sols un 2,3% va canviar el seu vot per un partit “que defensa el diàleg i l’enteniment a Catalunya”.

L’EXHUMACIÓ DE FRANCO VA INFLUIR EN UN 7,7% DELS ENQUESTATS

Una altra de les preguntes que realitza el CIS es refereix a en quina mesura l’exhumació de Franco de la Vall dels Caiguts va influir en el vot dels electors. En la Comunitat Valenciana, va afectar el 7,7% dels enquestats, dos punts més que la mitjana nacional (5,7).

De les persones que sí que es van veure influïdes, un 86,7% es van reafirmar en la seua voluntat de votar al partit que tenien pensat, mentre que un 6,7% no pensava votar i al final ho va fer. Tan sols un 3,3% dels enquestats van afirmar que van canviar el seu vot després de l’eixida de les restes del dictador de la basílica de Cuelgamuros.

Respecte als sondejos electorals, un 61% dels valencians va tindre coneixement d’ells abans de les eleccions, mentre que un 38,8% afirma no haver-ho tingut.

Entre les persones que ho coneixien, un 70,3% no els va tindre en compte “res” a l’hora d’emetre el seu vot, mentre que a un 15,5% li van influir “poc”, i a un 13%, “bastant”. Només l’1,3% dels enquestats afirma que el van afectar “molt” els sondejos.

D’entre les persones que els van tindre en compte, a un 56,3% li van reforçar la seua decisió de votar pel partit pel qual finalment el va fer, mentre que a un 14,1% el van ajudar a decidir i a un 15,5% li van animar a votar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + set =