25n
25N
25N

21 nous contagis de coronavirus que eleven a 119 els casos a la Comunitat Valenciana

Barceló ha anunciat noves mesures de reforç del personal sanitari per a atendre els contagis

21 nous contagis de coronavirus que eleven a 119 els casos a la Comunitat Valenciana
13/03/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha comparegut, aquest matí, per a informar de la situació del coronavirus a la Comunitat Valenciana. Els casos de contagi s’han elevat a 119 amb els 21 nous casos que s’han donat a conéixer hui, 13 de març. D’aquests 21 nous casos, 17 s’han donat a la província de València, i entre ells es troba contagiada la Directora General de Salut Pública.

Barceló ha informat que dels 119 casos de contagi per Covid-19, 4 pertanyen a la província de Castelló, 85 a la de València i 30 a Alacant. D’entre ells, 31 es troben ingressats, 60 estan en aïllament domiciliari i els altres 30 pertanyen a la residència d’ancians. Així mateix, la consellera de Sanitat ha volgut recalcar que de tots els casos, tan sols 4 persones presenten gravetat.

Quant a les eines d’informació que s’ha posat a la disposició de la ciutadania, Barceló ha destacat que el número de telèfon 900 300 555 “ha atés 12.600 telefonades, moltes d’elles de fora de la Comunitat Valenciana que demostren que aquest servei funciona per a oferir informació i recomanacions”. D’altra banda, l’autotest, ja disponible a la web de la conselleria de Sanitat, ha rebut, en menys de 24 hores, 776.000 visitants, que “ha permés alleugerir el flux de telefonades”.

Finalment, Barceló ha informat que s’han realitzat 2.211 proves que han donat negatiu, així com que “130 professionals sanitaris es troben en aïllament permanent”.

Mesures de reforç de personal sanitari

El Consell ha aprovat, mitjançant decret, una sèrie de mesures per a reforçar l’assistència sanitària davant la crisi del coronavirus. Entre elles, es troba la possibilitat d’habilitar espais locals i públics per a l’atenció de persones contagiades; la suspensió de vacances, permisos o reduccions de jornades del personal sanitari, excepte per a dones embarassades, “sempre mantenint que, setmanalment, el període de descans no siga inferior a 70 hores i que, entre jornada i jornada, la mitjana de descans siga de 10 hores”.

A més, tot el personal sanitari podrà ser requerit per a mesures de contingència i s’autoritza la mobilitat geogràfica per a atendre on es necessite reforç. Barceló també ha anunciat que se suspenen les excepcions de guàrdia per edat, i s’autoritza que personal sanitari jubilat, menor de 70 anys, puguen incorporar-se voluntàriament, així com el permís per a realitzar contractes per obra i servei a estudiants dels últims anys de carrera, “el treball dels quals sempre estarà supervisat”.

Finalment, mitjançant resolució, la consellera Ana Barceló va signar, anit, una sèrie de mesures addicionals com la possibilitat de “suspendre les intervencions quirúrgiques o la realització de proves mèdiques a persones no preferents, i la reserva de llits o creació d’unitats Covid-19 a hospitals”.

Per descomptat, ha dit, “es prohibeixen els vetlatoris de persones mortes a causa del coronavirus“, i no es descarta estendre aquesta mesura a tota mena de vetlatoris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − nou =