25n
25N
25N

21.000 metres quadrats d'espai per als vianants en el centre de València

Amb la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament de València, la ciutadania recupera una part important de l’espai públic

21.000 metres quadrats d'espai per als vianants en el centre de València
20/10/2019 -

El pròxim 20 de març, arrancarà el procés de peatonalització permanent de la plaça de l’Ajuntament de València, que, en una primera fase, es durà a terme mitjançant una actuació blana a base de jardineres, pilones i bàculs, que tancaran al trànsit els diferents accessos a aquest enclavament de la ciutat.

Amb aquesta actuació, la ciutadania recuperarà els 12.000 metres quadrats de plaça per al seu gaudi. I és que, prenent com a referència importants espais com les superilles de Barcelona o el mobiliari mòbil de Times Square de Nova York, aquesta primera fase de peatonalització inclourà zones d’ombra, mitjançant elements desmuntables; zones de descans i esbarjo; o fins i tot, la instal·lació d’un photocall amb les lletres de la ciutat, però amb “un sentit més identitari a l’estil d’Amsterdam o Vitòria”.

Per descomptat, en el moment en el qual es produïsca la peatonalització definitiva, que encara tardarà al voltant de dos anys a dur-se a terme, es tindran en comptes les conclusions del procés de participació ciutadana, que ja està en marxa, i que valorarà aspectes destacats com la mobilitat dins de la plaça o els usos culturals i festius que es realitzen en un dels llocs més emblemàtics de la ciutat, com és la plaça de l’Ajuntament.

Però, a més, en tancar-se al trànsit els carrers d’accés a la plaça, com el carrer de la Sang o part de Correus, l’espai per als vianants que guanyarà la ciutadania serà de 21.000 metres quadrats. La idea és que només es mantinga el trànsit habitual pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati.

planta-plaza-ayuntamiento

Així mateix, es deixarà un vial, per la part de l’Ateneu i Correus, pel qual passarà tant els taxis, com una única línia d’autobús, que es crearà perquè realitze el recorregut entre plaça de la Reina i plaça de l’Ajuntament. D’aquesta manera, com ha explicat el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, “es crearà una nova línia llançadora d’autobús – la C1 – que connectarà amb els bescanviadors de la Porta de la Mar – Tetuan i Xàtiva – Lluís Vives – Marqués de Sotelo, amb una freqüència de 4 – 5 minuts”.

Els serveis de càrrega i descàrrega, així com l’entrada de particulars als seus respectius garatges també es garantirà en la nova plaça de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + setze =