25n
Orgull
Orgull

Més de 2.000 trens passen pel Port de València en el primer semestre de l'any

Madrid aglutina prop del 80% dels contenidors que arriben al Port de València amb tren, Bilbao el 7%, Saragossa el 6% i Valladolid el 4%

Més de 2.000 trens passen pel Port de València en el primer semestre de l'any
16/08/2021 -

Durant els sis primers mesos de l’any, el Port de València ha sigut destinació de 2.000 trens que han entrat o eixit dels seus molls per a optimitzar l’activitat logística, segons ha informat l’Autoritat Portuària de València (APV) en un comunicat.

En concret, en aquest primer semestre de l’any van arribar 103.250 contenidors i 992.916 tones mercaderies per ferrocarril amb origen/eixida Valenciaport. D’aquestes, el 78% van arribar procedents de Madrid, el 8% de Saragossa, el 6% de Bilbao, el 3% de Valladolid, i la resta, un 4% d’altres destins.

Per part seua, el 82% del trànsit ferroviari que va eixir del Port de València van arribar a Madrid, el 7% a Bilbao, el 4% a Valladolid, el 3% a Saragossa i la resta a altres llocs.

Per percentatge de contenidors que van entrar al Port de València per ferrocarril, el 79% corresponen a Madrid, el 7% a Bilbao, el 6% a Saragossa, i el 4% a Valladolid. Mentre que la mercaderia contenerizada que va partir de València, el 77% va tindre destí Madrid, el 7% Bilbao, el 6% Saragossa, el 3% Valladolid i la resta, 5%, altres punts peninsulars.

L’APV compta amb la seua pròpia unitat per a gestionar els trànsits ferroviaris a l’interior del Port de València, on ja operen i competeixen 10 companyies diferents, i disposa d’un pla d’inversions pròxim als 240 milions d’euros per a seguir fomentat la intermodalitat i arribar al nombre més gran de mercats.

APOSTA PER LA INTERMODALITAT

L’objectiu per als pròxims anys de l’APV és continuar incrementant l’ús del tren en el trànsit de mercaderies que arriben i ixen de Valenciaport, d’ací la importància d’escometre les accions necessàries per a adequar l’accessibilitat ferroviària. Així, des de l’APV s’estan realitzant inversions per a aprofitar la sinergia entre el transport marítim i ferroviari amb la finalitat d’afavorir la competitivitat i contribuir a la reducció de les emissions de CO₂.

En concret, per als pròxims anys estan previstes inversions pròximes als 240 milions d’euros per a afavorir l’accessibilitat i millora de la xarxa ferroviària de Valenciaport. Unes actuacions que estan destinades a la remodelació de la xarxa ferroviària en el Port de València, l’electrificació de via, l’adaptació de la xarxa a l’ample europeu, l’accés ferroviari al Port de Sagunt o la millora de la línia València-Teruel-Zaragoza, entre altres.

Així, per exemple, s’està apostant per infraestructures claus com el Corredor Càntabre-Mediterrani, fonamental per a afavorir la labor de les empreses exportadores d’Aragó, però també per a acostar els mercats de Navarra, La Rioja i el País Basc al Port de València. Des de l’APV també s’està treballant, al costat d’ADIF, a impulsar la primera autopista ferroviària que enllaç el recinte portuari amb Madrid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 13 =