25n
Orgull
Orgull

Més de 80 positius en el brot universitari de la UPV

El brot es va originar després d’una festa de la residència Galileu Galilei

Més de 80 positius en el brot universitari de la UPV

La Conselleria de Sanitat ha confirmat, aquest matí, que de les 700 proves aproximades que s’han dut a terme en el brot originat a la Universitat Politècnica de València (UPV), després d’una festa de la residència Galileu Galilei, almenys s’han detectat 200 casos positius. Així, davant l’elevat nivell de contagis, la UPV ha decidit tancar el campus i suspendre les classes presencials. D’aquesta manera, i fins a una altra ordre, les classes seran totes online. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, creu que de 200 proves que havia realitzades pel brot de coronavirus detectat en la Universitat Politècnica de València (UPV) relacionat amb una festa en el col·legi major privat Galileu Galilei hi ha 81 afectats.

Des de la UPV ja han anunciat que s’obrirà expedient informador a totes les persones, estudiants de la UPV, que van participar en aquesta festa en la qual no es va complir ni amb les restriccions imposades ni amb les mesures de seguretat i higiene. Com a conseqüència, un brot que ha obligat a confinar als 700 residents del col·legi major Galileu Galilei per a evitar la propagació del virus.

Aquest matí, a les 11.00 hores, les Conselleries de Sanitat i Universitats es reuniran amb els rectors de la UPV per videoconferència. La cita es produeix després dels resultats obtinguts en els PCR massius que es van dur a terme divendres passat. Així mateix, arran dels resultats, des de hui, 5 d’octubre, totes les classes de la UPV passaran a ser online fins que es facen rastrejos, es determine l’abast dels contagis i fins que les autoritats sanitàries indiquen una altra situació. La resta d’activitats del campus es mantenen amb normalitat.

Des del Vicerectorat d’Alumnat, Cultura i Esport, s’ha demanat als estudiants que romanguen atents a les comunicacions que des de la UPV o des dels centres es vagen emetent referent a això i, sobretot, que mantinguen totes les precaucions possibles – entre les quals cita distància, mascareta i higiene de mans- per a evitar contagis.

“És cert que qualsevol imprudència per part de qualsevol de nosaltres pot provocar una situació que perjudica el conjunt, i estic convençut que cap dels qui van estar en aquesta festa ho intentava, però la realitat és aquesta”, ha assenyalat el cap del Consell, qui ha agregat que aquesta festa ha de servir “d’imatge” del que passa si no es compleix el que diuen les autoritats sanitàries.

Sobre aquest tema, ha apuntat que aquest dimecres hi haurà una reunió del Centre de Coordinació d’Operativa Integrada (CECOPI) per a dur a terme la coordinació “com des del principi de la pandèmia”, per a donar “la resposta convenient a cada moment i modulada tenint en compte la situació”.

“NO PODEM RELAXAR-NOS”

En aquesta línia, Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana des de fa 14 dies té la menor incidència de contagis d’Espanya, “però això ha sigut gràcies a l’esforç que ha fet la societat valenciana”. “No podem relaxar-nos perquè, si ens relaxem, anem a pitjor, com s’ha vist”, ha dit.

Per tant, el cap del Consell ha insistit que en el brot de la UPV es continuarà fent tot el garbellat, es continuarà analitzant per mitjà de rastrejadors i amb el suport de l’Exèrcit tot el voltant de les persones contagiades i “cal intentar encapsular cada brot”. “L’èxit és precisament encapsular els brots, perquè brots hi haurà, però quan hi haja el que cal fer és encapsular-los adequadament i tallar el focus emissor de contagis”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + cinc =