25n
Orgull
Orgull

200.000 persones accedixen al balcó de l'Ajuntament des de la seua obertura a la ciutadania

200.000 persones accedixen al balcó de l'Ajuntament des de la seua obertura a la ciutadania
08/09/2016 -

Més de 200.000 persones han visitat el Balcó de l’Ajuntament des que l’alcalde de València, Joan Ribó, va decidir obrir les portes de la Casa Consistorial a la ciutadania, al mes de juny de 2015. Des d’eixa data fins al dia de hui (i amb l’excepció dels dies de març de 2016 que es van disparar mascletaes i el Balcó no va estar obert) els visitants d’este nou reclam turístic de la ciutat han sigut 202.174, 18.000 dels quals han fet el seu recorregut per les dependències municipals durant el passat agost. En este mes s’ha registrat el rècord de visites de 2016.

En este últim més s’han acostat a este enclavament municipal un total de 18.031 visitants, un centenar més que a l’agost de l’any passat. Als altres mesos estivals s’han registrat 12.752 visites al juny i 13.072 al juliol. I el primer dia de setembre s’ha superat la mitjana de visites del mes d’agost, amb 1.420 persones.

L’alcalde ha manifestat hui que estes dades de visites “donen suport a la política de portes obertes de l’Ajuntament que l’equip de govern municipal ha defès des del principi d’esta legislatura amb l’objectiu d’acostar l’administració a la ciutadania. El govern municipal ja no és entès com una elit allunyada de la gent; som un govern per a les persones, i que compta amb les persones”.

Segons ha recordat Joan Ribó, les visites començaren a comptabilitzar-se dos dies després d’obrir-se per primera vegada la balconada, “a partir del 17 de juny de 2015, quan ens vam adonar de l’important nombre de persones que s’acostaven a les dependències municipals” (1.900 visitants, el dimecres 17; 2.300 el dijous 18; i 1.800 el divendres 19).

El dia 23 de desembre de 2015 es va arribar a la xifra de 100.000 visitants. Pel que respecta a les visites registrades enguany, destaca el nombre de visites del passat mes de maig, quan van visitar l’Ajuntament 17.243 persones. Pel que fa als dies que tenen més afluència de públic, cal ressaltar que, tot i que les xifres són prou similars, els dijous s’incrementa l’atractiu de l’Ajuntament amb els recitals oberts i gratuïts que es celebren al Saló de Cristall i que es reprenen demà, després de les vacances estivals.

Este estiu el balcó també ha sigut escenari dels grups musicals valencians que han gravat en este enclavament videoclips de les seues cançons. Amb esta iniciativa i la del programa Balcony TV, que ha gravat algunes de les seues emissions internacionals amb vistes a la plaça de l’Ajuntament, “la ciutat s’ha projectat al món a través de la música i la cultura”, tal com ha manifestat l’alcalde, qui també ha destacat “els conseqüents beneficis per a un sector productiu de primer ordre com és el turisme”.

L’atractiu d’accedir al Balcó, que ha sigut, fins i tot, l’enclavament que algunes parelles han elegit per fer-se els seus reportatges fotogràfics de boda, es completa amb la visita a altres punts d’interès cultural de l’edifici consistorial, com el Museu Històric Municipal, l’Hemicicle o el Saló de Cristalls.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − set =