25n
25N
25N

20 restaurants concorren en la quarta semifinal consecutiva al Japó del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

El Concurs s’afiança al país nipó amb una de les proves més nombroses

20 restaurants concorren en la quarta semifinal consecutiva al Japó del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
06/04/2017 -

Ja van dos semifinals. El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca continua el viatge de la seua particular volta al món. Este cap de setmana s’ha celebrat la segona semifinal de la 57ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana al Japó, celebrada al Parc Yoyogui de la ciutat de Tòquio. Era la quarta edició consecutiva que s’organitzava a la capital nipona i ha estat una de les més nombroses, amb 20 restaurants participants. L’esdeveniment, com en anteriors edicions, ha generat molt d’interés entre els mitjans de comunicació japonesos, molts dels quals s’han fet ressò d’este esdeveniment gastronòmic.

Els 20 restaurants participants, vinguts de ciutats com ara Tòquio, Ibaraki, Aichi, Hoikkaido, Miyazaku, Osaka o Kumamoto, han competit per aconseguir el trofeu a la millor paella del Japó de 2017, tots ells amb les mateixes condicions, és a dir, tots contaven amb els mateixos ingredients, per mantenir la recepta original del plat valencià per excel·lència.

El jurat ha estat format per experts gastronòmics que han assegurat que esta ha estat una semifinal molt competida i amb un alt nivell de restauració. En esta ocasió, els guanyadors han estat tots restaurants veterans en el certamen, participants en algunes de les anteriors edicions de la final a Sueca. El veredicte, finalment, ha donat el primer lloc del palmarès al restaurant Anocado Restaurante, que va resultar tercer en l’edició de l’any anterior; la plata ha estat per al Bar Visca, que revalidava el segon lloc aconseguit en la passada edició, i el bronze ha estat per a Vidrio, que ja va resultar tercer a la semifinal de 2015, també disputada a Tòquio.

En esta edició la semifinal s’ha inclòs dins de l’esdeveniment ‘Che que bo’ Paella Festival, que s’ha dut a terme durant tot el cap de setmana i que ha significat un al·licient més per al reclam d’esta segona semifinal internacional.

Per altra banda, l’Associació de Paella del Japó ha engegat també un Concurs Nacional de Paella, que en esta primera edició ha guanyat un vell conegut del certamen de Sueca, el restaurant España, de Sapporo, qui va ser el primer guanyador de les semifinals organitzades al Japó, en el 2014 i 2015, i participant a la final de Sueca del 2015 on va guanyar un dels accèssits.

El regidor titular del certamen, Vicent Baldoví, ha assenyalat, com a curiositat, que molts dels establiments que han aconseguit fer-se amb algun títol del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca s’han vist beneficiats pel guardó i han pogut impulsar i expandir els seus negocis en els seus respectius països i fins i tot també a nivell internacional. Així ha ocorregut al Japó, on s’han multiplicat els establiments que cuinen i ofereixen paella, després de l’arribada del Concurs.

En finalitzar la semifinal, es va a dur a terme un esdeveniment solidari a una ciutat nipona devastada pel terratrèmol, a Mashikimachi, prop de Kumamoto i on el principal atractiu fou la paella valenciana.

En els dies previs, també, l’organització ha sigut rebuda a l’ambaixada espanyola a Tòquio, on es va celebrar una trobada amb les autoritats, operadors turístics i mitjans de comunicació.

L’equip ja està treballant en la que serà la seu japonesa en l’edició 58. Tot apunta a que serà Kumamoto, ciutat ubicada en l’illa de Kyushu, al sud-oest del país. L’organització aspira a establir una final en Àsia en la localitat per al 2020, any en què se celebraran els Jocs Olímpics de Tòquio i alhora, el 60 aniversari del Concurs gastronòmic degà a l’estat espanyol. Kumamoto i València tenen punts en comú: “Són famosos per l’arròs, els cítrics i la pirotècnia”, ha explicat Ulises Menezo, representant del Concurs i ambaixador de la paella a Àsia.

A través d’un fil conductor, l’arròs, les ciutats busquen establir un nexe cultural i econòmic mitjançant l’intercanvi de coneixements entre agricultors per a possibilitar el conreu de l’arròs espanyol a Kumamoto i de l’arròs japonés a València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − sis =

museo prehistoria