20 persones desocupades participen en la VI Llançadora d'Ocupació de València

20 persones desocupades participen en la VI Llançadora d'Ocupació de València
21/03/2019 -

La VI Llançadora d’Ocupació de València ha començat la seua activitat amb 20 persones en situació de desocupació i edats compreses entre els 27 i els 59 anys, que reactivaran i optimitzaran, fins agost, la seua recerca de treball «amb noves tècniques i eines d’acord amb el mercat laboral actual, global, canviant i més tecnològic». Així ho ha explicat la regidora delegada d’Ocupació, Sandra Gómez, qui ha recordat «el compromís del Consistori per continuar oferint accions que faciliten l’accés a l’ocupació a les persones que més ho necessiten. No volem que ningú es quede enrere en aquesta matèria».

En aquest programa d’orientació laboral, impulsat per l’Ajuntament de València, i les fundacions Santa María la Real i Telefónica, i cofinançat pel Fons Social Europeu, dins del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social (POISES), participaran 14 dones i 6 homes amb diversos perfils formatius com l’ESO, Formació Professional, Batxillerat i estudis universitaris.

Entre aquestes accions, es troben tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional per a aprendre a fer un pla de recerca de treball i enfocar el seu objectiu; actualització i modernització de currículums; i simulacions d’entrevistes de treball i processos de selecció grupal. Així mateix, aprendran noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal; elaboraran un mapa d’ocupabilitat, realitzaran visites a empreses i organitzaran trobades amb reclutadors per a aconseguir la seua inserció laboral.

El tècnic de Fundació Santa María la Real, Sergio Linares, qui ha realitzat el procés de selecció i s’encarrega de gestionar la llançadora, ha explicat que es tracta d’«un grup heterogeni, amb experiències molt variades. Ara, la seua labor és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals; emprendre una recerca de treball més professional, proactiva i coordinada per a comptar amb noves oportunitats laborals».

«Volen tornar al mercat laboral. Arriben a la llançadora per a formar part d’un grup i entrenar-se de manera que puguen enfrontar-se a entrevistes de treball, adequar la seua experiència a les necessitats actuals del mercat laboral, reorientar el seu curriculum vitae, donar-se a conéixer en el teixit empresarial i aconseguir els seus objectius professionals marcats», ha especificat Linares.

D’altra banda, el director de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Joan Cruz, ha destacat que «una persona que entra a una llançadora, n’ix molt diferent, amb un creixement personal i professional, així com amb coneixement de noves tècniques, que li aporten major seguretat i confiança. Els resultats tant quantitatius com qualitatius ens motiven a continuar apostant per aquest projecte de millora de l’ocupabilitat».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

Festes Aldaia