25n
Orgull
Orgull

Més de 20 milions d'euros per a continuar completant les connexions de la futura línia 10 de Metrovalencia

La nova línia de Metrovalencia començarà a prestar servei a principis de 2022

Més de 20 milions d'euros per a continuar completant les connexions de la futura línia 10 de Metrovalencia
04/08/2021 -

La futura Línia 10 de Metrovalencia continua avançant a bon ritme. Aquesta setmana, la Generalitat autoritzarà l’inici del procés de licitació per a les obres de construcció de la connexió per als vianants entre les estacions d’Alacant i Xàtiva. Una actuació que permetrà una connexió ràpida de les persones usuàries per a realitzar el transbord amb les línies 3, 5 i 9 de Metrovalencia, que comptarà amb una inversió de més de 22 milions d’euros.

Tal com es va avançar durant la visita del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, durant la seua visita a les obres de l’altre accés per als vianants que ja s’està construint entre les estacions d’Alacant i Bailén, aquesta futura infraestructura, la longitud de la qual superarà els 250 metres, unirà a través del subsol totes dues estacions des dels vestíbuls. El projecte inclou, a més, el disseny de totes les instal·lacions elèctriques i d’enllumenat; ventilació; protecció contra incendis i comunicacions necessàries per a la posada en servei de la connexió per als vianants, així com equips de transport assistit per a les persones usuàries que ho requerisquen.

D’acord amb els terminis establits, es preveu que la futura Línia 10 de Metrovalencia comence a prestar servei a principis de 2022, amb l’important impuls al transport públic que significarà per a la ciutat de València. I és que, una vegada concloses les obres, amb l’L10 no només s’aconseguirà unir el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat i la Ciutat dels Arts i les Ciències, sinó que suposarà una millora substancial de les connexions de Metrovalencia i un mitjà per a “garantir la igualtat de totes les persones”.

En l’actualitat, el conjunt d’obres previstes per a posar en marxa aquest servei estan en execució o completades. De fet, s’estan executant les obres previstes al llarg del tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d’euros; FGV va iniciar els treballs de condicionament de la superestructura del tram en superfície des de l’eixida del túnel en la rampa d’Amado Granell fins al barri de Natzaret, incloent-hi la construcció al barri de Natzaret del depòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per aquesta prolongació de la xarxa de Metrovalencia; mentre que la resta d’instal·lacions com l’electrificació o la senyalització estan també en procés d’execució.

Com a treballs ja completats, en 2020 van acabar les obres de construcció de la rampa que connecta els trams subterranis i en superfície a l’altura de l’avinguda Amado Granell. Les obres han inclòs la construcció de la parada en superfície d’Hermanos Maristas, per un import superior als 3,8 milions d’euros.

La nova línia, que combinarà trams subterranis i en superfície, tindrà un recorregut de 5,3 quilòmetres i un total de 8 estacions, a més de dos passos subterranis per als vianants que facilitaran l’enllaç amb la resta de les línies de metro.

La Línia 11

A més, cal recordar que, per a connectar la Línia 10 amb la zona del Grau, es crearà una nova línia tramviària – L11 – que des de la Ciutat de les Arts i les Ciències arribarà fins a la façana marítima, passant per l’avinguda Menorca per a, d’aquesta manera, integrar el nou tram amb la xarxa tramviària ja existent en la parada Grau-Canyamelar.

El conseller d’Obres Públiques ja va informar que també “es contempla realitzar de manera paral·lela una prolongació de la Línia 10 seguint el recorregut des de l’estació de Natzaret fins a la façana marítima, amb l’objectiu de millorar la integració i les condicions de mobilitat del barri a la ciutat de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + dotze =