caixa popular

2 anys d'un canvi en la societat valenciana

Ja fa 2 anys d’un canvi en la societat valenciana. La Comunitat Valenciana portava legislatures d’àmplies majories absolutes del PP i just fa 2 anys, alguna cosa va canviar. PSPV-PSOE, Compromís que va ser l’autèntica revelació de la nit i Podem van aconseguir uns resultats increïbles en la societat valenciana. I a partir d’eixe 24 de maig, la societat valenciana va començar un canvi.

València va patir un dels majors accidents de metre de la història del món i ací vivim una de les pitjors estratègies de cara a les víctimes. Un programa de Televisió va marcar un abans i un després. Salvados va marcar una nova lliçó de periodisme per un reportatge que hauria de guanyar tots els premis, per valor periodístic, rigor i humanitat.

A partir d’eixe 24 de maig de 2015, les Corts van canviar, el Palau de la Generalitat i el Palau dels Borja van obrir les seues portes a les víctimes. Un gest institucional per a les víctimes que la societat valenciana també va percebre en general en la nostra terra.

L’important és el “qué” i no el qui. Eixa frase que tant va recalcar Mónica Oltra no ha caigut en no res. El Pacte del Botànic va començar a canviar. Ara una ciutat com València té uns autèntics carrils bici. Mentre en l’estranger fomenten l’ús de bicicletes com una mesura saludable malgrat les condicions metereològiques més adverses, ací gaudim d’un Sol i no apostem pel nostre clima. Prova d’açò, és el famós impost al Sol en un país com el nostre que té un temps envejable per a tota Europa.

Joguets no sexistes, sí perquè la societat està canviant. Semàfors no sexistes, sí perquè tenim noves unitats familiars. És el moment de conscienciar a una societat més oberta, més tolerant i més compromesa. I sí, durant anys la Comunitat Valenciana ha ocupat les portades de mitjans nacionals per casos de corrupció, ara hauria de ser-ho per un referent en transparència, en educació i també un nou model econòmic que malgrat no comptar amb els ingressos justs en els Pressupostos Generals de l’Estat, en la nostra terra estem gestionant d’una forma eficient.

2 anys han passat, 2 anys de canvis en la nostra societat, queden 2 anys més i hi ha molt per fer per a posar a la Comunitat Valenciana on mereixem, però sens dubte, alguna cosa ha canviat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + dinou =

viva gym canovas
exposicion caps tallats