25n
25N
25N

19 de juny: data límit per a decidir si les Falles se celebren al mes de juliol

Amb aquesta proposta s’evitaria la situació viscuda aquests dies, en què l’ajornament pocs dies abans de les Falles ha causat pèrdues en diversos sectors

19 de juny: data límit per a decidir si les Falles se celebren al mes de juliol

El president de la Interagrupació de Falles, Guillermo Serrano, s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per abordar la situació de les comissions falleres afectades per l’ajornament de les Falles 2020. Una de les decisions preses ha sigut establir el 19 de juny com a data límit per a decidir, de manera definitiva, si les Falles es podran celebrar o no. El Ministeri de Sanitat hauria de donar el vistiplau abans d’aquesta data o, en cas contrari, s’optaria per la cancel·lació definitiva.

D’aquesta manera, l’objectiu és evitar repetir el caos i les pèrdues econòmiques de diversos col·lectius provocades per l’ajornament de la festa quan faltaven pocs dies de l’inici. S’evitaria, així, situacions com les viscudes aquests dies en què alguns monuments de les seccions especials van ser plantats i, ara, no es poden desmuntar i s’hauran de cremar. O, també, les pèrdues econòmiques de les floristeries que, amb previsió de l’Ofrena, havien preparat milers de flors que no es vendran i estimen unes pèrdues econòmiques de cinc milions d’euros.

La decisió estarà condicionada, evidentment, per l’evolució del coronavirus al llarg dels pròxims mesos. Amb la celebració de les Falles en juliol, les comissions falleres recuperarien part dels diners invertits, ja que una part important dels beneficis s’obtenen de patrocinis i de les entrades per veure els monuments, segons ha comentat Serrano.

Serrano també ha agraït l’esforç de l’Ajuntament i de la Generalitat per a “traure en la mesura que siga possible el nombre més gran possible” de monuments dels carrers i guardar-los malgrat la dificultat tècnica que comporta. A més, ha remarcat: “El que ens agrada als fallers és veure als nostres carrers les falles”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + sis =

25n horta sud
25n horta sud