caixa popular

18N: per un finançament just

La concentració preveu ser massiva i exigirà una millora del sistema de finançament autonòmic

18N: per un finançament just
13/11/2017 -

El pròxim 18 de novembre, a les 6 de la vesprada, València acollirà una manifestació per un finançament just per a la Comunitat Valenciana, que transcorrerà des de l’esplanada del MuVIM fins a les Torres de Serrans, recorrent tota l’avinguda Guillem de Castro i el carrer de la Blanqueria.

La manifestació, que pretén ser recordada com una de les més multitudinàries, ha sigut convocada pels sindicats majoritaris: Comissions Obreres (CC. OO.) i la Unió General de Treballadors (UGT), a més del tripartit del Botànic: PSPV-PSOE, Compromís i Podem. A ella s’han adherit la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la patronal regional; i Ciudadanos, entre altres centenars d’associacions i ajuntaments de tot el territori.

El Partit Popular, l’únic que no se suma

D’aquesta forma, el Partit Popular és, fins ara, l’únic partit amb representació en les Corts que no s’ha sumat, en considerar que aquesta concentració pretén atacar i assenyalar al Govern central.

Tanmateix, totes les formacions polítiques -inclòs el PP- van signar una declaració institucional en les Corts per un finançament just, que xifrava en 1.600 milions la “discriminació” que viu la Comunitat enfront de la mitjana espanyola. Per açò, el tripartit del Botànic ha acusat de falta de coherència al grup encapçalat per Isabel Bonig.

L’esperit de 1997

Des dels convocants, la consigna és clara: “No és una manifestació contra ningú, no volem ser més que ningú”. En aquest sentit ha girat el discurs de cridada a la concentració, que recorda a la famosa manifestació de 1977 a favor d’un Estatut d’Autonomia, la qual va aconseguir congregar a mig milió de persones en els carrers de València aquell mític 9 d’octubre.

Rememora aquell esperit perquè pretén ser unitària i integradora, crear una única veu. En aquest cas per a demanar un finançament que s’ajuste a les necessitats dels ciutadans i que aconseguisca equilibrar la gran bretxa pressupostària de l’estat de les autonomies.

La reforma del sistema de finançament

La meta última d’aquesta marxa és la reforma del sistema de finançament autonòmic per a acabar amb la infrafinançament de la Comunitat. Al setembre, Cristóbal Montoro ja va prometre que s’abordaria aquesta reforma “ja” i que finalitzaria abans de 2018. Va ser el passat 2 de novembre quan es va posar en marxa la comissió encarregada d’açò en el si del Ministeri d’Hisenda.

Els treballs estan en tràmit encara, però dissabte que ve 18 de novembre, a València, molts valencians i valencianes tornaran a recordar que aquesta reforma és pertinent i necessària.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − set =

viva gym canovas
exposicion caps tallats