25n
25N
25N

18 canons mòbils per humidificar les zones de la Devesa el Saler

18 canons mòbils per humidificar les zones de la Devesa el Saler
14/06/2017 -

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha presentat hui el nou material per a protegir el Parc Natural de l’Albufera del risc d’incendis, en un acte en què ha estat acompanyada pel regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo. Es tracta de 18 canons mòbils, adquirits per la regidoria de Bombers, amb capacitat per a humidificar les zones amb major risc i complementar així l’actuació dels bombers i la resta de mesures de protecció del Parc Natural. En aquest acte s’ha anunciat que, per primera vegada en la història, aquest estiu s’impartiran xarrades i cursos d’informació als veïns d’aquest entorn privilegiat sobre com prevenir els incendis i com actuar en cas que es produïsquen.

“Dins del Pla Integral de Defensa de la Devesa-Albufera hui presentem els 18 canons mòbils que hem adquirit des de la regidoria de Bombers. La comesa d’aquests canons és humidificar les zones de la Devesa els dies de risc i poder complementar l’actuació dels bombers en el cas que es produïsca un incendi”, ha comentat Anaïs Menguzzato. Es tracta d’un material portàtil la finalitat del qual és la de crear franges de defensa humides al voltant d’un objectiu a protegir, permetent una disminució en la velocitat de propagació de l’incendi així com la seua intensitat, per a facilitar unes labors d’extinció més eficients.

Aquests canons, tal com ha explicat Menguzzato, també permeten la realització d’aportacions d’aigua preventives en aquells dies on l’índex de risc d’inici d’incendi forestal siga major. La regidora ha afegit que aquesta adquisició està emmarcada dins d’un pla d’acció denominat Pla Integral de Defensa Forestal per a la Devesa del Saler “que té com a objectiu implementar una sèrie d’accions específiques durant els pròxims anys per a millorar la protecció de la mateixa i que suposarà una inversió durant els dos pròxims anys de més d’un milió i mig d’euros, no solament per a la protecció d’aquest entorn natural, sinó també per a salvaguardar les vides de les persones que resideixen en ell”.

Menguzzato ha anunciat que es convocarà una Junta de Protecció Civil per a abordar el risc d’incendis i coordinar els diferents efectius. “Fins ara se’n feien dos, una amb motiu de les Falles i una altra pel risc d’inundacions, i afegirem una tercera, on presentarem un protocol que hi ha la delegació de Bombers, per a abordar els incendis forestals i coordinar tots els serveis de l’Ajuntament de cara a una actuació conjunta en el cas que es produïsca algun”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 12 =