caixa popular

155, terreny desconegut

Dissabte passat el president del Govern Mariano Rajoy va anunciar les mesures que s’aplicaran amb l’activació del 155 si el Senat així ho decideix. En aquesta cambra, el PP té majoria absoluta i per tant, l’aprovació està assegurada al 99%. Dic 99% perquè encara queden alguns ressorts en el costat del Govern de Puigdemont.

Puigdemont pot activar el botó de les eleccions autonòmiques i per tant, pararia de colp el 155 encara que tot apunta que no ho farà. El Parlament celebrarà un ple on s’analitzaran les circumstàncies d’aquest controvertit article 155 i les conseqüències del cessament del Govern i de l’autonomia de facto a Catalunya. Entrem en terreny desconegut perquè mai en la història de la democràcia s’ha activat aquest article de la Constitució Espanyola.

Els escenaris s’albiren complexos perquè seguim en un autèntic xoc de trens sense cap possibilitat de diàleg. El Govern de Rajoy vol restablir la convivència i la legalitat però els efectes d’aquest 155 són realment molt durs i pot provocar l’efecte contrari. El propi Govern de Puigdemont ja ha assegurat que no deixaran que liquiden l’autonomia dels catalans però a priori l’única via per a poder evitar-ho és precisament l’activació d’eleccions.

Els seus socis de govern ja demanen una DUI. Tant ERC com la CUP demanen que la declaració unilateral de la República Catalana siga immediata i en els pròxims dies. Els efectes d’aquesta DUI són no obstant això desconeguts. Si Espanya no reconeix aquesta independència, En quina situació es trobaria Catalunya? Veurem a l’exèrcit en terres catalanes?

Sens dubte, els efectes del 155 preocupen. El control dels Mossos o Tv3 són solament la punta de l’iceberg d’unes mesures que van a provocar molt rebuig, d’açò estic segur. Hem deixat la possibilitat del diàleg aparcada per ambdues parts. Aquest és un problema polític que ja s’ha convertit en social i sens dubte entrem en un terreny desconegut en la història de la nostra democràcia.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats