152 iniciatives amb perspectiva de gènere per als centres educatius

Guardar

propuestas-educativas
propuestas-educativas

L'Ajuntament ha incorporat 19 noves propostes al programa d'activitats i projectes educatius, un total de 152 iniciatives que ofereix als centres educatius de la ciutat "per a donar suport i complementar els ensenyaments que s'imparteixen a les aules, i d'aquesta manera multiplicar les oportunitats d'aprenentatge de l'alumnat".

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha presentat hui, davant uns 120 docents, representants de més de mig centenar de centres educatius de la ciutat, aquestes 152 propostes: "una oferta atractiva i competent que complementarà la qualitat del servici que presten professionals de l'educació Infantil, Primària i Secundària".

Les esmentades propostes, a què poden adscriure's tots els centres educatius de la ciutat, "cobreixen un ampli espectre temàtic i han estat dissenyades amb perspectiva de gènere i sobre la base de tres eixos fonamentals: transversalitat, participació i proximitat".

PRINCIPALS NOVETATS

La principal novetat d'aquest programa és que dóna resposta a la demanda d'atendre la totalitat de les sol·licituds i, així mateix, a petició dels centres, s'ha elaborat un ampli material didàctic de suport a les diferents accions formatives que estaran pròximament en la web d'Educació per a agilitar l'accés de docents (https://educacio-valencia.es/es/).

Entre les novetats destaca El parc Central, "una activitat amb la qual, a través de diferents activitats, l'alumnat coneixerà els principals espais naturals en què s'articula aquest important pulmó verd i què suposen per a la ciutat". També és nova la iniciativa Aula ODS, "activitat que pretén sensibilitzar i donar a conéixer entre l'alumnat, els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS a partir d'ara) marcats en l'agenda 2030". A més, s'han actualitzat i millorat projectes com els ja coneguts Assetjament Escolar I i II.

Les rutes de la València Republicana o la modernista i Art Decó, la ruta dels Colors (grafiti i art urbà), amb Perspectiva de gènere, les Residències Artístiques en els centres docents, l'Hort Escolar com a eina Educativa, el programa Experimentant amb la bellesa, o DesenvolupART són sol algunes d'aquestes 152 opcions disponibles per a tots els centres.

COMPROMÍS D'ATENCIÓ A TOTES LES SOL·LICITUDS

Maite Ibáñez s'ha compromés amb els docents "a respondre al 100% de les sol·licituds", i ha explicat "que fins hui el Servici d'Educació aconseguia el 90% de respostes als programes, però l'absència de resposta a alguns dels sol·licitants havia creat malestar en les últimes campanyes".

L'objectiu d'aquest programa d'activitats "és transmetre als centres la voluntat de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de València de posar al servici de les xiquetes i xiquets de la nostra ciutat la possibilitat d'experimentar, preguntar-se, dubtar, jugar, compartir i, en definitiva, de participar en la construcció d'una societat diversa, plural i interrelacionada".

Arxivat a:

Destacats