25n
25N
25N

15 persones cegues de la Comunitat Valenciana i els seus gossos guia recorren El Camí de Santiago

15 persones cegues de la Comunitat Valenciana i els seus gossos guia recorren El Camí de Santiago
19/08/2016 -

Un grup de persones cegues i els seus gossos guia recorreran El Camí de Santiago, en una activitat organitzada per l’Associació d’Usuaris de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana i que tindrà lloc del 20 al 25 d’agost.

Amb este recorregut, els pelegrins cecs i els seus gossos guia volen demostrar que la ceguera no és un obstacle per a poder realitzar moltes activitats. A més, pretenen reivindicar els drets de les persones cegues usuàries de gossos guia de poder circular amb els animals que són els seus ulls i la seua seguretat en mitjans de transport i llocs públics. L’objectiu és que la societat és de compte de la importància que tenen els gossos guia per als seus usuaris i trobar cada dia menys problemes a accedir a llocs d’ús públic.

Cada un dels participants tenen anècdotes del dia a dia, que ens poden donar idea de la importància d’allò que s’ha exposat en el punt anterior, a més de guardar un gran nombre de curiositats com la del President de l’Associació, Vicente Galiana, que el dia de la boda va tindre com a “convidats estel·lars” al gos guia que acabava de jubilar i al nou que li van adjudicar i que van ser els encarregats de portar els anells a l’altar en el moment adequat, emocionant tots els assistents.

El grup de pelegrins cecs estarà acompanyat, a més, de voluntaris que els ajudaran en el seu pelegrinatge, en la que recorreran 100 quilòmetres que els atorgarà la preada Compostel·la, tant per a ells com per als seus gossos.

Eixiran el 20 d’agost, a les quatre de la matinada des de Castelló i Elx, simultàniament, per a hores després, prosseguir tots junts el viatge des de Conca. Arribaran a Santiago el 25 d’agost a la vesprada. Allí, realitzaran una visita guiada a les cobertes de la Catedral, acompanyats dels seus gossos.

L’Associació d’Usuaris del Gos Guia de la Comunitat Valenciana (ASPEGUICV) , va nàixer al maig del 2012 quan un grup d’usuaris de gossos guia va decidir unir-se per a realitzar activitats i fer sentir la veu dels usuaris de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + nou =