caixa popular

15 empreses opten a executar les obres de la rotonda d’accés a Ontinyent per l’Avinguda de Torrefiel

15 empreses opten a executar les obres de la rotonda d’accés a Ontinyent per l’Avinguda de Torrefiel
15/09/2017 -

Els tràmits per fer realitat la reclamada rotonda d’accés a Ontinyent per l’Avinguda de Torrefiel segueixen avançant. Un total de 15 empreses opten a executar estes obres promeses pel Consell en 2008 i paralitzades fins l’arribada del Govern que encapçala Ximo Puig a la Generalitat Valenciana, i que eren presentades a la ciutat el passat mes de maig per la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador.

El pressupost és de prop d’un milió d’euros, amb una durada prevista de les obres de 12 mesos, sent l’objectiu de la Conselleria poder començar-les en el primer trimestre de 2018. La Consellera María José Salvador ha manifestat que “s’està avançant molt per a fer possible aquest important projecte reivindicat des de fa anys pels veïns i veïnes d’Ontinyent i que gràcies a la col·laboració entre aquesta Conselleria i l’actual Ajuntament es materialitzarà molt ràpid”.

Cal recordar que la Conselleria publicava en juny al DOCV la licitació de les obres de la nova rotonda en la intersecció dels carrers Comte de Torrefiel i Dos de Maig d’Ontinyent, amb un pressupost base de licitació de 947.177 i fixant-se el termini de presentació d’ofertes fins al 7 de setembre. Una volta presentades estes ofertes, el següent pas serà l’obertura dels sobres, que finalitzarà el 6 d’octubre, i que donarà pas a l’inici de la intervenció a principis de 2018.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, ha agraït a la Consellera Salvador i al seu equip, en el qual es troba la Directora General Rebeca Torró, “que estiguen acomplint amb la paraula donada amb Ontinyent per a fer una inversió de pràcticament un milió d’euros que havia estat negada pels anteriors governs valencians tot i haver estat promesa des de 2008”. Peris ha apuntat que la rotonda millorarà els accessos a la ciutat i dignificarà els accessos de l’avinguda de Torrefiel, beneficiant especialment a les persones que vénen des de Bocairent en evitar el tràfic per Santa Teresa i Sant Ignasi.  

El projecte contempla la construcció d’una rotonda d’accés a la carretera  CV-81 que facilitarà l’entrada al nucli urbà al mateix temps que resoldrà els accessos al polígon industrial i a la zona de desenvolupament urbanístic situada a l’entorn de la carretera. Les obres previstes inclouen també l’adequació de la passarel·la que dóna accés a l’Institut d’Educació Secundària de l’Estació i a la zona urbana adjacent així com la construcció d’una nova rampa preparada per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda. L’execució d’aquest projecte també va a suposar una notable millora de la seguretat vial i la mobilitat de vianants i ciclistes, ja que el carril bici que s’incorpora s’enllaçarà amb el de la xarxa urbana ja existent.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + disset =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018