Més de 1.400 persones amb diversitat funcional participen al juliol i agost en el programa de vacances d'Igualtat

Guardar

piscina de silla
piscina de silla

Més de 1.400 persones amb diversitat funcional participen entre juliol i agost en el programa d'estades vacacionals que cada any convoca la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i al qual poden accedir les entitats sense ànim de lucre.

Amb un pressupost per a enguany de 993.542 euros, la Conselleria finança la realització, promoció i desenvolupament d'aquests programes vacacionals al llarg de tot l'any, amb l'objectiu de proporcionar activitats d'oci i temps lliure a les persones amb diversitat funcional, promoure la seua normalització i integració en la comunitat, així com afavorir la seua participació social i potenciar la seua autonomia personal, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Durant els mesos de juliol i agost, 28 entitats de la Comunitat Valenciana realitzaran 66 estades per un import de 616.593 euros en les quals participaran 1.432 persones amb diversitat funcional.

Les estades es desenvolupen en instal·lacions hoteleres, campaments d'estiu o albergs juvenils, que compten amb les instal·lacions adequades per a acollir a aquestes persones, i són les mateixes entitats les encarregades d'organitzar-les amb equips de suport degudament preparats per a oferir una atenció personal i inclusiva als usuaris i les usuàries. La durada de les estades pot ser de quatre a deu dies.

Per a la realització d'aquestes activitats es compta amb professionals i personal coordinador que exerceixen funcions de suport, atenció i acompanyament a les persones participants, garantint en tot moment un servei segur i de qualitat.

Des de fa dos anys, la Conselleria d'Igualtat va decidir ampliar aquest programa a les entitats que organitzen estades vacacionals per a persones amb diversitat funcional física o sensorial, ja que fins llavors s'havien dirigit exclusivament a persones amb diversitat funcional intel·lectual i/o paràlisi cerebral.

En total, i al llarg de tot l'any, es realitzaran 132 estades que permetran gaudir d'uns dies vacacionals a 2.872 persones amb diversitat funcional.

ESTADES VACACIONALS DEL IVASS

A més d'aquest programa, l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS) també organitza tots els anys aquest tipus d'estades durant el mes d'agost per als usuaris i usuàries amb diversitat funcional intel·lectual dels seus centres, que són atesos en tot moment per un equip de professionals i voluntariat i un servei mèdic-sanitari 24 hores al dia per a donar resposta a qualsevol incidència que puga donar-se en el transcurs de les estades.

L'IVASS realitza prèviament un curs de formació dirigit al personal encarregat d'atendre les necessitats bàsiques de les persones amb diversitat funcional intel·lectual que participen en les estades amb la finalitat d'establir els suports que precisen i perquè puguen gaudir del període vacacional amb les condicions i comoditats que mereixen.

Destacats