25n
25N
25N

Igualtat destina 1,4 milions d'euros a programes municipals d'estiu gratuïts per a xiquets, xiquetes i adolescents en situació de vulnerabilitat

Aquestes ajudes garanteixen l’oferta d’oci, activitats i l’alimentació a xiquetes, xiquets i adolescents en risc d’exclusió social

arxiu

Igualtat destina 1,4 milions d'euros a programes municipals d'estiu gratuïts per a xiquets, xiquetes i adolescents en situació de vulnerabilitat
19/07/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit enguany subvencions, per un import global d’1,5 milions d’euros, a un total de 96 ajuntaments de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de programes gratuïts d’atenció de necessitats i inclusió social destinats tant als xiquets, xiquetes i adolescents com a les seues famílies durant els mesos d’estiu.

Segons ha precisat la directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell, aquestes ajudes es concedeixen a través del programa ‘Suport Família i Infància. Període estival’, i s’emmarquen en les actuacions promogudes per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “en la lluita contra la pobresa infantil”.

La directora general ha explicat que el finançament d’aquests programes que desenvolupen els ajuntaments es destina a famílies o unitats de convivència en situació de vulnerabilitat i exclusió social, “a través de l’oferta d’activitats estivals que integren l’alimentació dels xiquets, xiquetes i adolescents amb activitats d’oci i temps lliure”.

L’objectiu, ha assenyalat, és facilitar també “la conciliació laboral o, en el seu cas, proporcionar a la família un temps lliure al dia que afavorisca la cerca i ocupació d’activitats formatives i ocupacionals”.

Els xiquets, xiquetes i adolescents que participen en els programes han de tindre entre 3 i 18 anys, i seran els serveis socials municipals, depenent de la quantia assignada a cada ajuntament, els encarregats de prioritzar a les persones menors d’edat de famílies i unitats de convivència que es troben en situació de major risc d’exclusió social.

Els programes municipals necessàriament han d’oferir les activitats en el període estival i integrar l’atenció de necessitats d’alimentació amb activitats complementàries socials, culturals, recreatives, cíviques i educatives, “amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida i aconseguir la seua integració social” ha assenyalat la directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius.

Les ajudes de la Conselleria d’Igualtat, que ascendeixen a un import total d’1.425.350 euros, es distribueixen entre 37 ajuntaments de la província d’Alacant, que rebran 537.459 euros; 44 de la província de València amb un total de 645.953 euros i 15 ajuntaments de la província de Castelló que percebran la quantitat de 241.938 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

CCCC