caixa popular

132 quilòmetres de vies per a solucionar els problemes de mobilitat i seguretat entre municipis

La Diputació presenta el seu projecte més ambiciós de la legislatura, el Pla de Mobilitat Ciclopeatonal amb una inversió de 36 milions d’euros

Catorze comarques de la província de València es beneficiaran del pla més ambiciós de la Diputació de València. Des que començara la legislatura, la Diputació es va plantejar fórmules per a acostar de nou la institució als ajuntaments donant solució als diferents problemes i necessitats dels municipis. Des de presidència es va encarregar a l’àrea de carreteres millorar la seguretat de vianants i ciclistes en el marc de la mobilitat sostenible així com connectar poblacions veïnes. L’àrea que dirigeix Pablo Seguí va agafar el guant i avui s’ha presentat un dels plans més ambiciosos d’este equip de govern. Seran 97 actuacions amb més de 132 quilòmetres de vies i més de 36 milions d’inversió les que faran possible este Pla de Mobilitat Cilopeatonal contemplat en l’horitzó del 2025.

whatsapp-image-2017-06-08-at-12-34-57La seu de la Diputació de València ha servit de marc per a la presentació del projecte davant els alcaldes i alcaldesses dels diferents municipis que es veuran beneficiats per la iniciativa, diputats, diferents personalitats i mitjans de comunicació. En paraules del mateix president de la institució, Jorge Rodríguez, “és un dels projectes més ambiciosos d’esta legislatura. Suposa un pas endavant per a complir amb la seguretat de la xarxa de carreteres. Un gran repte per a l’àrea de carreteres. Són 132 quilòmetres, amb una inversió que s’acosta als 40 milions d’euros que compleixen amb l’objectiu d’acostar persones, afavorir la mobilitat sent punt d’encontre entre municipis. El nostre objectiu és fugir de les polítiques cortoplacistes i traçar un mapa d’actuacions en 14 comarques donant resposta a les reivindicacions històriques dels municipis. A més, s’ha engegat una segona via de finançament que parteix des de l’àrea de projectes europeus que dirigeix Bartolomé Nofuentes amb l’objectiu que el projecte siga una realitat completa al més prompte possible”.

whatsapp-image-2017-06-08-at-12-34-58Per la seua banda, el titular de l’àrea de Carreteres, Pablo Seguí, va assenyalar que “és un orgull que este projecte siga una realitat. El que des d’esta àrea no s’ha fet una altra cosa que engegar les iniciatives que es van demanar des de presidència. Donar un plus qualitatiu a les carreteres de la província no solament pensant en els vehicles motoritzats sinó també tenint en compte als no motoritzats com són els vianants, ciclistes… millorant la seguretat viaria en les travessies… Bàsicament amb este pla complim dos objectius: garantir desplaçaments amb seguretat i el respecte al medi ambient”. A més d’agrair a tots els que han fet possible l’engegada del pla, Seguí va comentar els diferents criteris que s’han seguit per a dur a terme les actuacions així com el fet de la modificació d’alguns trams per a adaptar-se al finançament europeu. “Tot pla necessita uns criteris i els que hem seguit per a les 97 actuacions estan basats a actuar en les zones on hi havia una alta perillositat, a realitzar connexions entre municipis que no estigueren a no més de 4 km, en aquelles que completen itineraris ja existents, a connectar amb altres vies d’una altra titularitat… açò ha donat un resultat de 97 actuacions amb més de 132 km de vies ciclopeatonals i pressupost de quasi 40 milions” assenyalava Pablo Seguí qui afegia que “ja hi ha 22 actuacions executades, en execució o en procés de licitació. A més, cal sumar 14 que estan en fase de projecte perquè en un curt espai de temps siguen realitat”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − set =

viva gym canovas
exposicion caps tallats