25n
Orgull
Orgull

Un total de 118 estudiants del 'macrobrot' de Mallorca salpen cap a València en un dispositiu "bambolla"

Un total de 118 estudiants del 'macrobrot' de Mallorca salpen cap a València en un dispositiu "bambolla"
01/07/2021 -

Un total de 118 estudiants allotjats a l”hotel pont’ Palma Bellver pel macrobrot de Mallorca ja han eixit cap a València en el vaixell ‘Sicília’ de Baleària, dins d’un dispositiu “bambolla” dissenyat pel Govern balear per a mantenir-los separats de la resta de passatgers.

Segons ha explicat aquest dijous el director de gestió i pressupostos del Servei de Salut (IbSalut), Manuel Palomino, 77 dels traslladats van destí a Andalusia, altres 21, a Galícia, i 20 a Madrid.

Anteriorment es va dir que un total de 165 joves allotjats a l”hotel pont’ Palma Bellver van partir aquest matí en tres autocars cap al port de Palma per a embarcar-se en el ferri cap a València que el Govern cobreix per a retornar-los a les seues Comunitats d’origen després de l’acte del Jutjat que tomba el seu confinament forçós.

Les dades actualitzades d’aquest ‘macrobrot’ de coronavirus que afecten ciutadans madrilenys ascendeixen a 831 positius, dels quals 696 són estudiants, 135 són secundaris (familiars a Madrid), i ja hi ha 2.886 contactes a Madrid que es troben en quarantena. Un dels casos secundaris roman ingressat, pare d’un dels estudiants.

DISPOSITIU DE TRASLLAT

El dispositiu de trasllat s’ha posat en marxa entorn de les 7.00 hores des de l”hotel pont’ a l’estació marítima de Palma amb autobusos. Està previst que el vaixell, que ha eixit a les 10.00 hores, arribe al port de València a les 17.00 hores. El trasllat el cobreix el Govern i és gratuït per als joves.

Tots els estudiants estan situats en una planta del vaixell exclusiva per a ells i s’ha reforçat el trasllat amb dues infermeres i un tècnic d’emergències, ja que “l’evolució a positiu és elevada”.

A més, se’ls ha donat la possibilitat de sotmetre’s a una prova d’antígens voluntària abans d’eixir, i 30 dels joves han accedit a practicar-la. “Dos estaven per a anar-se’n aquest matí i han donat positiu”, ha informat Palomino.

Així, dels 248 aïllats inicials a l’hotel ja són 78 contagiats — 16 dels quals estan ingressats a Son Espases–, que no poden optar al trasllat en ferri.

Una vegada arriben a València, ha afegit Palomino, als estudiants els esperen altres dispositius organitzats per cadascuna de les tres Comunitats –Madrid, Galícia i Andalusia– per a arribar al seu destí final. D’elles dependrà si als alumnes se’ls realitza una prova de detecció del coronavirus a la seua arribada.

El Govern encara està revisant el cens d’hostes que queden a l’hotel. Diversos estudiants van abandonar el recinte i han viatjat a les seues Comunitats pel seu compte, en trasllats dels quals no s’ha encarregat la Comunitat Autònoma.

Sobre l’acte que avalava el trasllat dels estudiants, Palomino ha explicat que s’han limitat a “acatar i actuar en conseqüència” remenant tres opcions: quarantena a l”hotel pont’ per als positius en coronavirus, quarantena voluntària per als contactes estrets o el trasllat segur facilitat pel Govern. El cost d’aquesta última opció se sabrà en els pròxims dies.

L”HOTEL PONT’ PALMA BELLVER

Sobre el funcionament de l”hotel pont’ Palma Bellver, Palomino ha explicat que, amb l’eixida d’aquests estudiants, es procedirà a un servei de neteja de les habitacions “per a continuar albergant els contactes i positius que continuen succeint”.

Quant a l’estudiant que va donar positiu i està a Alcúdia, el director ha aclarit que de moment s’està encarregant el servei d’epidemiologia, però que es considera la possibilitat de traslladar-lo al Palma Bellver.

“Tot dependrà de si a l’hotel en el qual està pot romandre amb garanties o no i del temps d’estada que tinga contractat l’estudiant”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + divuit =