caixa popular

117 persones han participat en el voluntariat de l'Albufera

117 persones han participat en el voluntariat de l'Albufera
22/10/2018 -

El regidor de Govern Interior i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha agraït en nom de tota la ciutadania la tasca que durant els mesos d’estiu han realitzat un total de 117 voluntaris i voluntàries a través del voluntariat mediambiental de la Devesa. La seua missió ha estat detectar i comunicar negligències o incidències a la zona, dissuadir els visitants de comportaments o accions adverses per a la flora o fauna, controlar els accessos a les zones restringides i revisar tanques i accessos.

Concretament, el voluntariat ha detectat 331 avisos al Parc Natural de l’Albufera. D’aquestes comunicacions realitzades, 9 han requerit assistència externa, 78 han requerit solució immediata i 224 han estat avisos per manteniment. A més s’han produït 96 incidències que han estat solucionades en el moment pels mateixos voluntaris. La majoria de les incidències s’han concentrat des del poliesportiu del Saler fins a la urbanització de la Casbah, a causa de la gran afluència de visitants. És el balanç del projecte mediambiental entre l’Ajuntament de València i Creu Roja, que pretén protegir el paratge, d’alt valor biològic, científic, paisatgístic i pedagògic i que s’ha engegat per tercer any consecutiu.

El regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha dit que «la importància d’aquest programa és la innovadora metodologia que porta associada, ja que, a les habituals tasques de vigilància de l’entorn, s’han afegit tasques de sensibilització i contacte humà directe amb els visitants del bosc. Per a això, des de l’Ajuntament es va formar prèviament els voluntaris, tant en normativa aplicable a la Devesa, com en coneixement de les característiques, valors, evolució històrica i problemàtica específica d’aquest bosc».

A més, com a novetat, enguany la tasca del voluntariat ha inclòs la realització d’enquestes als usuaris de l’entorn, en total 679, amb la finalitat de recaptar informació sobre les possibles millores a realitzar a la Devesa, el que permetrà conciliar els interessos turístics i lúdics del visitant amb els de conservació d’aquest espai natural.

També destaca la campanya d’informació ciutadana duta a terme per l’Ajuntament de València, que ha col·locat cartells a 80 suports publicitaris a la ciutat animant a participar en el projecte de medi ambient de Creu Roja. S’ha aconseguit així la participació ciutadana puntual en aquesta activitat al costat del voluntariat habitual.

També cal destacar el sentit social de l’acció desenvolupada. El projecte ha acollit a quatre menors amb mesures judicials en compliment amb la llei 5/2000 de Responsabilitat Penal del Menor. A més, la sensibilització cap a la protecció del que és un dels Parcs Naturals periurbans més importants d’Europa s’estén més enllà dels visitants, ja que arriba al llarg de l’any a centres educatius i persones amb diversitat funcional.

El voluntariat es va iniciar al juliol -per tercer any consecutiu- per contribuir al manteniment i defensa d’un dels Parcs Naturals periurbans més importants d’Europa. «L’objectiu és implicar la societat valenciana amb la preservació del medi ambient, potenciar el voluntariat sociambiental i aprofundir en el coneixement de la biodiversitat del parc, col·laborant amb els treballs de recerca», ha conclòs Campillo.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + setze =