25n
25N
25N

108  persones treballaran aquest estiu a Carcaixent dins del pla de Foment de l’Ocupació Agrària

108  persones treballaran aquest estiu a Carcaixent dins del pla de Foment de l’Ocupació Agrària
01/07/2020 -

36 persones han començat a treballar aquesta setmana a Carcaixent per a realitzar diverses actuacions de neteja i manteniment al terme municipal. Es tracta del pla de Foment de l’Ocupació Agrària impulsat des del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Carcaixent i que donarà ocupació durant els mesos de juliol, agost i setembre a un total de 108 persones (99 peons i 9 capatassos). El programa es gestiona en el marc dels convenis de col·laboració del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) amb les corporacions laborals, a través del qual se sufraguen els costos laborals de les treballadores i els treballadors contractats.

Aquest pla d’ocupació té un doble objectiu: d’una banda pal·liar la desocupació agrícola eventual que es viu en les zones agrícoles durant la temporada d’estiu i, per una altra, dur a terme millores en les infraestructures del patrimoni rural i forestal. Concretament les tasques que van a realitzar-se, treballs per a la prevenció d’incendis, neteja de barrancs i camins, manteniment de l’Hort de Soriano i eliminació d’abocadors incontrolats entre altres tasques puntuals.

L’Ajuntament de Carcaixent contractarà a través d’aquest pla a 108 persones que tindran un contracte laboral d’un mes. El requisit imprescindible per a accedir a aquest contracte mensual era estar inscrit en el SERVEF com a demandant d’ocupació i acreditar la condició de treballador agrari, com a mínim 3 mesos durant l’últim any, ja que aquest programa d’ocupació està destinat a complementar la renda dels treballadors del camp durant els mesos d’inactivitat. La selecció del personal s’ha fet seguint els criteris de baremació que marca el Ministeri i que contempla alguns paràmetres com és el nivell de renda dels membres de la unitat familiar, tindre responsabilitats familiars, estar més temps aturat i no haver estat contractat en el mateix programa l’any anterior.

Sara Diert, regidora d’Agricultura, ha posat en relleu la importància d’aquest programa en el context actual “aquest programa és sempre un recolzament per a les persones amb desocupació estacional però que ara esdevé fonamental en la situació econòmica en la qual ens trobem, perquè també se’n beneficia la ciutadania en general, atés que ens permet avançar amb major rapidesa en l’adequació del terme municipal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + dos =