25n
25N
25N

107 nous casos i 9 morts per coronavirus a la Comunitat Valenciana

Barceló ha anunciat noves mesures sanitàries per a controlar els contagis del Covid-19

107 nous casos i 9 morts per coronavirus a la Comunitat Valenciana
16/03/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparegut, juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a informar dels nous avanços del coronavirus ala Comunitat Valenciana. Aquest cap de setmana, els casos superaven els 400. No obstant això, aquesta xifra ha augmentat considerablement. La consellera ha anunciat 107 nous casos – 13 a Castelló, 42 a Alacant i 52 a València –, que eleven a 490 el nombre total de contagis a la nostra comunitat autònoma.

Així mateix, Barceló ha lamentat la defunció de 9 persones a causa del Covid-19, que eleva a 13 el nombre de persones mortes per aquesta pandèmia. La consellera de Sanitat ha volgut traslladar les seues condolences als familiars, al mateix temps que ha volgut anunciar també bones notícies. En aquest sentit, 12 persones han sigut donats d’alta, és a dir, “han superat el coronavirus”, i 3.696 persones han donat negatiu en les proves del Covid-19.

Quant a les persones que es troben ingressades, la consellera ha especificat que són 135 persones de les quals 27 es troben en l’UCI. Finalment, les telefonades al 900 300 555 han atés 16.500 persones i l’autotest ha sigut realitzat per més d’un milió i mig de persones.

Noves mesures sanitàries per a controlar el coronavirus

Ana Barceló ha detallat una sèrie de mesures que segueixen la línia de contenció del virus. D’aquesta manera, no nomé es tractaran tots els casos sospitosos de Covid-19 com si foren casos positius, adoptant, per tant, “les mesures d’aïllament i pautes d’higiene i control”, sinó que es posa a la disposició de la ciutadania una aplicació mòbil perquè els casos positius o possibles puguen demanar cita telefònica amb els facultatius, “garantint una comunicació immediata amb el pacient i evitant desplaçaments”.

En aquest sentit, Barceló ha anunciat que “es prorrogaran automàticament, durant dos mesos, la dispensació de medicaments per a pacients crònics o tractaments específics”. “Estem en una fase de contenció reforçada”. Per això, amb una telefonada al centre de salut es renovarà la dispensació de medicaments. Així mateix, per als pacients que requerisquen fàrmacs hospitalaris, li’ls acostaran al centre de salut o al domicili per a evitar desplaçaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 3 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa