25n
Orgull
Orgull

103 milions per a ajudes personals, programes i centres per a persones amb diversitat funcional

103 milions per a ajudes personals, programes i centres per a persones amb diversitat funcional
17/01/2017 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina enguany 103 milions d’euros a través de les convocatòries de subvencions per a ajudes personals, programes i manteniment de centres per a persones amb diversitat funcional.

La conselleria destinarà més de 93 milions d’euros a subvencions per al manteniment de centres d’atenció social del col·lectiu de persones amb diversitat funcional i amb malaltia mental crònica, a les quals podran accedir les organitzacions o entitats privades sense ànim de lucre que siguen titulars d’aquests centres i que estiguen inscrits en el Registre de Titulars d’Activitats, Centres i Serveis d’Acció Social de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Segons s’estableix, podran ser objecte de subvenció el manteniment de centres d’atenció primerenca, centres de rehabilitació i integració social per a persones amb malaltia mental crònica (CRIS), centres ocupacionals, centres de dia, residències per a persones amb diversitat funcional, centres específics per a persones amb malaltia mental crònica (CEEM), habitatges tutelats, i centres d’atenció diürna o residencial per a persones amb discapacitat en situació de dependència.

L’import global d’aquestes ajudes per al present exercici és de 93.301.300 euros. La quantitat de la subvenció concedida a cadascun dels centres es determinarà en funció dels criteris de valoració que estableix la convocatòria, com el nivell de necessitat de les places oferides pel centre en funció del nivell de demanda en l’àmbit geogràfic, la qualitat de la prestació del servei, l’experiència acreditada de l’entitat titular i el sistema d’organització d’aquest.

D’altra banda, la conselleria ha convocat les subvencions per al desenvolupament de programes i serveis de promoció d’autonomia de persones amb diversitat funcional, per a les quals destinen més de 3.288.010 milions d’euros i a les quals podran accedir entitats sense ànim de lucre.

A través d’aquesta convocatòria se subvencionaran programes de convivència, promoció d’oci i temps lliure, de cooperació social, d’intervenció per a la prevenció i inserció social, de respir familiar, de suport i atenció sociosanitària, d’ocupació amb suport, de foment de la vida independent o de teràpia assistida amb animals de companyia, entre altres.

Les entitats que opten a aquestes ajudes hauran de presentar una memòria del programa, servei o pla d’actuació per a l’exercici sol·licitat, amb una anàlisi de situació i justificació de la seua necessitat, la capacitat tècnica, de gestió i financera de l’entitat. La quantitat de la subvenció concedida es determinarà en funció dels criteris de valoració que estableix la convocatòria, com l’interés i repercussió social del programa o servei, la qualitat d’aquest, o la seua viabilitat econòmica, així com l’experiència de l’entitat sol·licitant.

Per a la valoració de les sol·licituds d’ambdues convocatòries es tindrà en compte també el compliment de les clàusules socials. Es valorarà l’experiència de l’entitat i de l’equip humà en matèria específica d’igualtat de gènere de persones amb diversitat funcional i del seu personal, així com el compromís de l’entitat a elaborar i implantar un pla d’igualtat abans del 30 de juny d’enguany.

Així mateix, i dins del compliment de clàusules socials, es valorarà la creació d’ocupació per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, i el compromís de l’entitat a contractar i integrar en la seua plantilla a persones amb diversitat funcional.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de trenta dies naturals a explicar des de l’endemà al de la publicació d’aquesta resolució en el DOGV.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 2 =