Més de 10.000 euros per a investigar malalties estranyes gràcies a la V Carrera Solidària d'APPI Almussafes

Els prop de mil inscrits (entre corredors i dorsal zero) i les empreses patrocinadores han sigut els responsables d'aquest nou èxit de recaptació

Guardar

cheques
cheques

La cinquena edició de la Carrera Solidària que l’Associació d’Empresaris de Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa (APPI) ha celebrat aquest diumenge 29 de setembre en el polígon Juan Carlos I d'Almussafes ha sumat un nou èxit de participació i de recaptació.

Prop d'un miler d'inscrits entre corredors i dorsal zero i més d'una desena d'empreses patrocinadores han reunit un total de 10.240 euros per a la investigació de dues malalties rares: la hipertensió pulmonar i la Síndrome STXBP1.

Totes dues entitats han rebut un xec de 5.119,91 euros de mans de la gerent d’APPI, Romina Moya, a qui l'Associació Síndrome STXBP1 ha fet sòcia d'honor pel suport que l'associació d'empresaris brinda cada any a aquesta causa a través de la carrera solidària.

A les 10.00 hores s'ha donat el tret d'eixida de les competicions de 5 i 10 quilòmetres. Ambdues, proves competitives que van discórrer en la seua major part per sòl industrial, en el polígon Joan Carles I d'Almussafes. Els prop de mil corredors, molts d'ells treballadors del polígon, han pres l'eixida en l'avinguda de la Foia per als dos recorreguts.

Després de disputar-se també les proves per als xicotets d’entre 3 i 17 anys, l'organització ha entregat els premis als guanyadors de cada categoria amb l'ajuda del president d’APPI, Vico Valero, i de l'alcalde d'Almussafes, Toni González, a més dels superherois i personatges de Star Wars que han col·laborat en l'animació de la carrera.

Mohamed Houd i Laura Méndez, guanyadors del 10K

Mohamed Houd Chaibani ha aconseguit el primer lloc en la categoria de 10 quilòmetres amb un temps de 34:10 mentre que Laura Méndez, de Platges de Castelló, ha sigut la vencedora femenina, i la segona a travessar la meta, amb un temps de 34:45.

A Mohamed, treballador de l'empresa del polígon Raser 21, li han acompanyat en el podi Francisco Javier García González, del Kangurs Benifaió, que ha parat el crono en els 37 minuts, i David Soriano, de iT8, que ha fet el propi en els 37:18.

La segona classificada en el 10K ha sigut Nora Torralba, de Redolat Team, amb un temps de 47:02. Ha tancat el podi Lourdes Vidal, amb 48:41.

En la prova de 5 quilòmetres, Cristina Sanz, de Plastic Omnium, s'ha imposat en la categoria femenina amb un temps de 21.30. L'han acompanyada en el podi Celeste Lozano, d’iT8, amb 24:52, i Yolanda Gallego, de Guadassuar Maskokotas, amb un crono de 25 minuts. Mario Baldoví, de Mediterrània Valnea, ha sigut el vencedor en la categoria masculina amb un temps de 17.41, seguit de Julio Zarzo, d’iT8, amb 18 minuts, i de Sebastián Abad, de The Kenyan Urban Way, que ha signat un temps de 18.15.

L'empresa Magna ha rebut el guardó a l'empresa que més treballadors ha aportat a la carrera amb 104 inscrits i l'organització ha aprofitat el lliurament de premis per a realitzar un reconeixement als qui donen suport cada any a la prova de manera desinteressada començant pels principals patrocinadors d'enguany, Ford Fund i Gestamp.

L'Ajuntament d'Almussafes, coorganitzador de l'esdeveniment solidari, també ha rebut un reconeixement i ha sigut l'alcalde, Toni González, que també ha participat en la carrera, qui ha recollit el guardó al costat del regidor d'Esports, Pau Bosch. També s'ha destacat la labor de l'actor i ‘speaker’ convidat Raúl Navarro, que cada any dóna suport a la carrera i col·labora en l'animació d'aquesta. Enguany va estar acompanyat per l’speaker Julián Sáez.

Destacats