25n
25N
25N

El Racó d'Ademús i La Vall d'Aiora contractaran a 20 aturats de llarga durada

Jorge Rodríguez: “Després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el IFS, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d’euros al fet que els ajuntaments engeguen plans que traguen de l’atur als seus veïns”

El Racó d'Ademús i La Vall d'Aiora contractaran a 20 aturats de llarga durada
22/04/2017 -

La Diputació de València ha engegat un Pla d’Ocupació dotat amb 3 milions d’euros dirigit als municipis valencians per a contrarestar el repunt de l’atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i Rebaixes. Un Pla que, en el cas dels municipis del Rincón de Ademuz i El Valle, ha distribuït, atenent a un criteri objectiu com és el nombre d’aturats que té cada municipi, un total de 41.617 euros i ha permès crear prop d’una vintena de llocs de treball.

Amb aquest pla, la institució provincial se suma al programa de foment de l’ocupació de la Generalitat Valenciana i aporta tres milions d’euros dels seus fons propis per a promoure la contractació d’aturats en els municipis valencians. En paraules del president, Jorge Rodríguez, “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d’euros al fet que els ajuntaments engeguen plans que traguen de l’atur als seus veïns, coincidint amb un moment de l’any en el qual solen augmentar les xifres d’aturats”.

En total, en El Rincón de Ademuz figuren inscrits com a demandants d’ocupació 153 veïns i veïnes, la qual cosa representa al voltant del 0,10% de l’atur acumulat en les comarques valencianes, exceptuant València ciutat, mentre que en El Valle, els seus 7 municipis sumen 801 aturats, una xifra que suposa el 0,50% de l’acumulat comarcal. Sobre la base d’aquestes dades, els municipis del Rincón de Ademuz reben en conjunt 15.708 euros i els de El Valle, 25.909 euros.

Per municipis, en El Valle de Ayora, Jalance, Jarafuel i Ayora són els que reben les majors aportacions, atenent al fet que les seues xifres de desocupació són de 71, 75 i 488 persones; per açò comptaran amb 3.018, 3.081 i 9.582 euros, respectivament, per a realitzar contractacions. Quant a Teresa de Cofrentes, Zarra i Cofrentes, amb entre 30 i 38 aturats registrats, rebran al voltant de 2.500 euros.

En El Rincón de Ademuz, tots els municipis excepte la capçalera de comarca presenten xifres de desocupació inferiors a les 22 persones, per la qual cosa les seues assignacions oscil·len entre els 1.900 i els 2.200 euros. En el cas d’Ademuz, amb 80 demandants d’ocupació registrats, l’assignació s’eleva a 3.159 euros.

Aquests fons persegueixen garantir que tots els municipis puguen engegar plans d’ocupació locals en un moment d’especial dificultat en el mercat laboral, una vegada concloses les campanyes de Nadal i de Rebaixes. En línia amb aquest objectiu, les contractacions són per un període d’almenys 3 mesos i amb una jornada de 30 hores setmanals. Tenint en compte els fons assignats, açò suposa en els municipis de les dues comarques la possibilitat de realitzar al voltant de 16 contractes.

Respecte al tipus de llocs d’ocupació creats, la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha declarat que l’execució d’obres i serveis d’interès general i social és el criteri que predomina en les contractacions, “de manera que el pla servisca no solament per a ajudar a l’ocupació sinó que d’alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població”, ha declarat.

 

Utilitat col·lectiva

Així, les actuacions o serveis d’interès general o social es divideixen en tres grups: serveis d’utilitat col·lectiva, serveis d’oci i culturals i serveis personalitzats de caràcter quotidià. Entre els considerats d’utilitat col·lectiva, es troben la millora i manteniment d’immobles, la revaloració d’espais públics degradats, el transport col·lectiu, i activitats que tinguen relació amb la gestió de residus o d’aigües, la protecció i manteniment de zones naturals i el control de l’energia.

En els serveis d’oci i culturals s’emmarcarien actuacions de promoció turística, desenvolupament cultural local o de promoció de l’esport, i aquelles incardinades en el sector audiovisual o en el manteniment del patrimoni cultural. Finalment, quant als serveis personalitzats de caràcter quotidià, l’ordre inclou entre ells els de cura de xiquets, la prestació de serveis a domicili a persones incapacitades o majors i l’ajuda a joves en dificultat i amb desarrelament social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell