25n
25N
25N

​Rosa Pérez Garijo (EUPV): "Es tracta d'una causa transversal i molt complexa que tindrà un llarg recorregut"

​Rosa Pérez Garijo (EUPV): "Es tracta d'una causa transversal i molt complexa que tindrà un llarg recorregut"
24/03/2017 -

La vicepresidenta quarta de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha valorat hui les detencions i els registres en el marc de l’Operació Osvaldos, efectuada ahir per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional. Per a Pérez Garijo resulta “molt significatiu” que les empreses registrades per la UDEF han sigut contractistes històriques de la Conselleria de Sanitat durant les Governs del Partit Popular, “la qual cosa ens indica que aquesta trama va més enllà de l’Hospital General i que inclou el pas de Rafael Blasco per conselleries diverses, singularment la de Sanitat abans de les eleccions autonòmiques del 2007, en les quals el PP va fer un desplegament de despesa electoral inèdita”. En aquest sentit, Rosa Pérez també ha recordat que “diverses campanyes electorals del PP estan sent investigades en diferents causes judicials”. “Es tracta d’una causa transversal i molt complexa que tindrà un llarg recorregut”, ha aventurat.

“Com en el cas Taula, les investigacions d’Esquerra Unida van suposar un colp en el vesper de les presumptes trames de la família Blasco però les indagacions de la Fiscalia anticorrupció, amb una gola profunda inclosa, mostren que es tracta d’una causa extensa i que implica a protagonistes imputats en altres casos”, explica la diputada provincial d’EUPV. A més a més, la vicepresidenta quarta de la Diputació de València ha indicat que “resulta molt positiu que la investigació també se centre en el gran negoci que es va fer amb el sistema Abucasis a la sanitat pública valenciana”.

Per altra banda, les detencions dels empresaris i presumptes testaferros relacionats amb l’Hospital Provincial que assenyalava la denúncia d’Esquerra Unida davant la Fiscalia anticorrupció mostren que “les nostres sospites i els fets que vam investigar eren sòlids”. “La desvergonyida xarxa creada presumptament per Sergio Blasco, molt pareguda a la del cas del saqueig de la cooperació valenciana, va caure ahir sencera”, afegeix.

La mecànica dels Blasco

A tall d’exemple, Rosa Pérez Garijo ha recordat el cas de “l’adjudicació paradigmàtica” de l’anàlisi, desenvolupament i implantació del sistema informàtic de gestió del banc de mostres biològiques en el Centre Superior d’Investigació en Salut Pública i en altres centres de la Conselleria de Sanitat (expedient 677/2007), signat pocs dies abans que Blasco deixés de ser conseller per un import de 2,4 milions d’euros. “Aquesta adjudicació, i només és un exemple entre molts altres, recau en una empresa implicada en altres causes de corrupció vinculades a Tauroni i el plec i l’informe tècnic van signats per l’imputat Marc Llinares”, recorda Pérez Garijo.

“Aquesta mecànica es repeteix i veiem com per les conselleries per les que passava Rafael Blasco, els mateixos peons reproduïen la mecànica presumptament corrupta”, afegeix la diputada provincial d’EUPV qui considera que “amb el pas del temps la refinada tècnica dels Blasco no va evitar que tot acabés eixint a la llum pública gràcies a la fiscalització de l’oposició”.

“Al final, totes les presumptes trames d’aquest autèntic clan familiar es creuaven. L’empresa informàtica de Tauroni fou contractada per l’Hospital General. I una de les empreses que de la presumpta trama de Sergio Blasco també fou contractada per l’IVAM quan Consuelo Císcar n’era la directora”, explica Pérez Garijo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

museo prehistoria