Nova zona d'esplai per a gossos d'Abastos

Nova zona d'esplai per a gossos d'Abastos

A partir de les 16 hores de hui es posa en funcionament la nova zona de socialització per a gossos del Centre Cultural i Esportiu d’Abastos, un projecte derivat dels pressupostos participatius de 2016 que va haver de passar per la Comissió de Patrimoni en afectar a un edifici protegit. L’espai compta amb una superfície de 630 metres quadrats i estarà obert, igual que el recinte esportiu, de 6.30 a 22.45 hores.

L’actuació municipal ha consistit en la substitució del terreny existent per terra morterenca nova per evitar la formació de bassals d’aigua i s’ha inclòs una zona de formigó per facilitar l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda. Tot el perímetre del recinte té una nova tanca de fusta d’un metre i mig d’alt, amb dues portes d’accés. A més, hi ha tres noves papereres amb dispensador de bosses i s’ha instal·lat una xarxa de reg per aspersió amb programador horari per a evitar olors. Aquesta nova zona es desinfectarà periòdicament i també s’hi faran desodoritzacions.

La regidora de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha destacat que aquesta intervenció va ser aprovada pel veïnat del barri l’any passat i, a més, dóna resposta, juntament amb l’ordenació de competències municipals i obres com les de millora de la zona de jocs infantils que es faran enguany, a una reivindicació històrica del veïnat per condicionar el recinte. “Volem agrair la gran col·laboració que hem tingut per part de les entitats del barri. Els governs haurien d’escoltar sempre a la ciutadania i el Govern de la Nau torna a demostrar que eixa és una prioritat en el seu dia a dia”, ha afirmat Soriano.

La intervenció ha inclòs la reposició de quatre moreres sense fruit en l’interior d’aquesta zona. També s’han reposat tres tarongers que faltaven al perímetre exterior. A més, s’ha instal·lat una font perquè puguen beure els gossos i dos cartells amb les normes d’ús d’aquest espai. Finalment, també s’ha renovat l’enllumenat de la zona, amb 20 noves columnes de tres metres d’alt i noves lluminàries Led que proporcionen una il·luminació millor i amb un menor consum elèctric.

L’obra ha tingut un pressupost final de 60.499,4 euros.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − onze =