Xirivella aprova el Pla d'Igualtat per al personal de l'Ajuntament

L’objectiu és acabar amb les possibles discriminacions i aconseguir una igualtat real

Xirivella aprova el Pla d'Igualtat per al personal de l'Ajuntament

L’Ajuntament de Xirivella ha aprovat per unanimitat el Pla d’Igualtat per al personal del consistori per als anys 2018-2021. La finalitat d’este Pla és acabar amb les possibles discriminacions i aconseguir una igualtat real mitjançant l’acompliment d’uns propòsits específics desenvolupats temporalment per a fer una igualtat efectiva entre les empleades i els empleats municipals.

El Pla, que té una vigència de quatre anys, inclou deu objectius, al voltant dels quals s’articulen 62 mesures, i poden ser modificats o ampliats a mesura que es van executant i avaluant i sorgint nous reptes. Entre els objectius i mesures, destaquen l’accés a l’ocupació, la classificació professional, la formació i la promoció, les retribucions, la conciliació de la vida personal, laboral i familiar del personal, entre d’altres.
El procés d’implantació d’este Pla d’Igualtat està dissenyat per a que siga participatiu en totes les seues fases: diagnòstic, elaboració, disseny, implementació i seguiment i avaluació. Per a la seua elaboració, s’ha contat amb la participació del personal de l’Ajuntament, a través de la Comissió d’Igualtat, que ha estat integrada per personal polític, tècnic i sindicats presents al consistori. A més, s’ha constituït una Comissió de Treball conformada per personal tècnic de la Casa de la Dona i sindicats que han tingut un important rol en el desenvolupament d’este procés.

Este Pla no està concebut com una eina finalitzada i tancada sinó que està obert a propostes. Així doncs, és un document que requereix una revisió continua i, per això, estableix estratègies i pràctiques a adoptar per a la consecució dels seus objectius, així com sistemes eficaços de seguiment i avaluació.

El pròxim repte és l’aprovació del Pla d’Igualtat a nivell extern que ja està prou avançat i que tracta mesures de cara a la ciutadania per a transversalitzar la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals i treballar en la transformació.

La regidora d’Igualtat, Isabel García, ha explicat que “este Pla és una ferramenta per a la incorporació i la gestió de la igualtat en la plantilla de l’Ajuntament”. A més, “persegueix la implementació transversal del principi d’igualtat entre dones i homes en l’àmbit organitzatiu i de funcionament intern”, ha destacat.

L’alcalde, Ricard Barberà, ha assegurat que “este Pla d’Igualtat és la manifestació del compromís assumit per l’Equip de Govern amb la igualtat de gènere i que es tradueix en la incorporació de la igualtat de dones i homes com una prioritat per tal de corregir desigualtats”. A més, ha expressat que “ha sigut possible gràcies a una treball transversal en el que cal destacar la col·laboració de les tècniques de la Casa de la Dona i la contribució dels sindicats de l’Ajuntament”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 11 =