Xavier Rius assisteix al lliurament de la Medalla a Romà de la Calle per part de la Universitat de València

’assagista, traductor i crític d’art va ser director del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, entre el 2004 i el 2010

Xavier Rius assisteix al lliurament de la Medalla a Romà de la Calle per part de la Universitat de València
03/02/2017 -

El diputat de Cultura, Xavier Rius, assistirà hui a la sessió en què la Universitat de València atorgarà la seua Medalla a l’assagista, traductor i crític d’art Romà de la Calle. L’acte començarà a les 12:00 hores al Paranimf de l’edifici de La Nau. A més de l’homenatjat, prendran la paraula el rector, Esteban Morcillo, i el professor Anacleto Ferrer, qui llegirà la laudatio.

Romà de la Calle (Alcoi, 1942), membre numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i corresponent de la de San Fernando de Madrid, és professor honorari de la Universitat de València des de la seua jubilació com a catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts.

Llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Filosofia per la Universitat de València, ha exercit la docència al llarg de quaranta-quatre anys en tres universitats (Universitat de València, Universidad Complutense i Universitat Politècnica de València), i ha desenvolupat una àmplia activitat en la investigació estètica, històrica i crítica de les arts plàstiques i visuals. És autor de més de quaranta llibres, entre assajos i monografies.

Ha dirigit el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) entre l’any 2004 i el 2010, l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València i l’Institut de les Arts de la Institució Alfons el Magnànim, i també va presidir la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València.

Entre altres distincions ha rebut la Cruz de Alfonso X el Sabio, les medalles de plata al Mérito Profesional, al Mèrit en les Belles Arts, de la Facultat de Belles Arts (UPV) i de la Facultat de Filosofia i CC. de l’Educació de la Universitat de València, les Palmes Acadèmiques (govern de França), i els premis a la Llibertat d’Expressió, Nacional de la Crítica i d’Assaig de l’Ajuntament de València.

Defensor d’una visió integrada i lliure de l’art a la societat i capdavanter de l’ensenyament de l’estètica i de l’educació artística, la Universitat de València reconeix amb la seua Medalla el compromís, la donació artística i l’activitat docent i investigadora, desenvolupades a la Universitat per Romà de la Calle.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra