Wikipaella, la promoció de la paella

Wikipaella entrega els quarts distintius a persones i organismes

Guardar

0113-gomez-wikipaella
imagen_1_049977
imagen_1_049977

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha presentat la quarta entrega de distintius Wikipaella, junt amb el president de l'associació, Guillermo Navarro. Wikipaella és una associació sense ànim de lucre que té com a fi la difusió cultural d'esta tradició gastronòmica coneguda internacionalment. 

“Vull felicitar els impulsors de Wikipaella pel treball que realitzen en favor de la paella, el plat més valencià, i agrair-los el seu suport a la gastronomia local que desenvolupen amb el seu projecte, un sector econòmic importantíssim per a la ciutat i que és estratègic per al turisme, ja que representa la segona partida de gasto dels nostres visitants, només per darrere de l'allotjament”, ha explicat Sandra Gómez. “Per a l'equip de govern municipal és un honor donar suport a la iniciativa, més quan enguany València és la Capital Mundial de l'Alimentació”, ha recordat la regidora de Turisme, circumstància que reforça la promoció de l'ús de productes de proximitat. Tant la sostenibilitat com el producte local són exigències que formen part de la promoció turística d'esta Regidoria.

Gómez ha felicitat els restaurants recomanats per la Wikipaella per la seua labor de difusió de la recepta autèntica, agraïment que fa extensible als professionals de l'hoteleria i productors locals, “principals artífexs que la nostra oferta comence a ser reconeguda internacionalment”.

La responsable de turisme de l'Ajuntament ha explicat que “la gastronomia s'ha convertit en un dels productes turístics amb major capacitat d'atracció i la seua demanda creix any rere any”. Ni més ni menys que set milions de visitants internacionals viatgen cada any a Espanya atrets per la seua gastronomia, cosa que la convertix en un dels “segments de major dinamisme dins del mercat turístic”.

Un altra dada rellevant desvelada per Sandra Gómez és que la “paella és el plat espanyol més conegut en Internet i el quart més buscat a nivell mundial en la xarxa”, segons l'estudi internacional de la paella, realitzat per la web Original Paella i l'Escola d'Arrossos i Paella Valenciana. Això la convertix, per a Turisme València, en producte prioritari a la gastronomia. 

Ja són 300 restaurants

Els distintius de Wikipaella es concedixen als restaurants que oferisquen receptes clàssiques de paella valenciana, arròs a banda, del senyoret o paella de conill i caragols. A més, es pot atorgar el guardó Cullera de Fusta quan es cuina a llenya. “Es tracta de posar en valor certs organismes, cuiners o productes”, ha explicat Guillermo Navarro.

Enguany, el Premi al Producte 2017 s'ha concedit a la Denominació d'Origen Aceite de la Comunidad Valenciana. El Premi a l'Organisme que ha treballat de forma destacada es concedix al Dia de les Paelles de Benicassim i el Premi al Cuiner 2017 és per a Pepe Cavanes, propietari xef de Cal Dimoni, de Vila-real, “un temple de la paella”, segons Navarro, qui ha anotat que enguany el focus s'ha posat a Castelló.

Compten ja amb el distintiu 300 restaurants, dels quals 54 ostenten, a més, el reconeixement de Cullera de Fusta; cinquanta es troben a la Comunitat Valenciana, tres fora i u és internacional, concretament el restaurant de las Vegas del cuiner José Andrés.

Destacats