La mostra amb els tresors artístics de la Diputació rep 300 visites diàries en el seu primer mes a Gandia

Les activitats paral·leles a l'exposició han començat amb els tallers infantils d'art i seguiran amb les visites nocturnes teatralizades i els diàlegs amb les obres

Guardar

tesoros_muvim
tesoros_muvim

La iniciativa de Jorge Rodríguez de traure de magatzems i despatxos els tresors artístics de la Diputació i compartir-los amb les valencianes i valencians en una exposició itinerant per les comarques s'ha convertit en tot un èxit. A punt d'arribar a l'equador del recorregut de ‘Memòria de la Modernitat’ per Requena, Alzira, Gandia, Ontinyent, Sagunt i Torrent, la mostra acumula més de 30.000 visites.

En paraules de Rodríguez, “aquest projecte, el més ambiciós de la Diputació des del punt de vista cultural, s'ha convertit en una de les exposicions itinerants més importants organitzades amb fons públics a la Comunitat, i una de les més rellevants també en l'àmbit institucional a nivell nacional”.

Els registres de ‘Memòria de la Modernitat’ al seu pas per Requena, Alzira i Gandia, on pot visitar-se fins a finals d'agost, demostren l'interès que ha despertat aquesta selecció del patrimoni artístic de la Diputació en els municipis valencians, amb una mitjana per damunt de les 200 visites diàries. En el cas concret de Gandia, en el primer mes d'exhibició en la Casa de la Marquesa ha rebut 6.550 visites, unes 300 al dia fins al 30 d'abril.

El president de la Diputació, acompanyat per l'alcaldessa, Diana Morant, ha aprofitat la seua visita d'aquest divendres a l'exposició a Gandia per a avançar algunes de les activitats paral·leles que inclou el programa ‘La Diputació als Comarques’, que tracta d'acostar als ciutadans la història i el patrimoni de la corporació, així com els serveis que presta. En paral·lel a ‘Memòria de la Modernitat’, la Casa de la Marquesa acull la mostra ‘Coneix la Diputació’, amb una dotzena de panells explicatius que arrepleguen el passat i el present de la institució.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha celebrat aquesta iniciativa perquè “posa en valor el nostre patrimoni artístic, democratitza l'art i aconsegueix que la cultura es convertisca en un element interessant i important per al turisme, reforçant la nostra oferta i consolidant la capitalitat cultural de Gandia”.

Activitats paral·leles

Entre les activitats programades, destaquen les visites nocturnes teatralizades, una opció diferent de conèixer el patrimoni de la Diputació amb una sèrie de personatges que cobren vida i acompanyen als visitants a recórrer les obres d'artistes com Sorolla, Pinazo, Equip Crònica, Carmen Calvo o Miquel Navarro.

Al costat de les visites teatralizades començaran en breu els diàlegs amb les obres, que consisteixen en els comentaris detallats dels comissaris sobre algunes de les peces. En aquesta activitat s'aprofundeix en l'autor i la seua obra i s'incorporen la música i altres disciplines artístiques que donen lloc a una visita interactiva.

Altres activitats estan ja estan en marxa, com les visites guiades en grups de 25 persones, amb monitors especialitzats que expliquen la modernitat d'una institució que va donar origen als primers Erasmus i que sempre va posar en valor el paper de les dones en el món de l'art; i els tallers infantils dirigits a tota la família, que acostaran als xiquets a l'art a través d'activitats creatives fins al 14 de juny.

Aquesta última activitat, pensada per al públic infantil i juvenil, està dirigida a alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat i pot adaptar-se a grups amb necessitats educatives especials.

Entre les novetats que presenta ‘Memòria de la Modernitat’ a Gandia destaca ‘L'intrús’ d'Equip Crònica, referent del pop art a nivell europeu. Es tracta d'una obra de 1969 que aporta una nova visió d'un dels quadres més representatius de l'art del segle XX, ‘El Guernica’ de Picasso, en incorporar la imatge del Guerrero de l'Antifaç.

Destacats