caixa popular

Vicepresidència obrirà el Palau dels Valeriola per a commemorar el Dia de la Infància amb activitats per a xiquets i xiquetes

Vicepresidència obrirà el Palau dels Valeriola per a commemorar el Dia de la Infància amb activitats per a xiquets i xiquetes
16/11/2016 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives obrirà dissabte que ve, 19 de novembre, les portes del Palau dels Valeriola, una de les seues seus en la ciutat de València, per a commemorar el Dia Universal de la Infància amb un acte lúdic gratuït per a xiquets i xiquetes, que versarà sobre la defensa dels drets d’aquest col·lectiu, que és l’objecte de la celebració.

Els xiquets i xiquetes, juntament amb els seus familiars, que s’acosten fins a aquest edifici històric, podran gaudir d’un conta conte, realitzat per Elisa M. Matallín, basat en el conte d’Oscar Wilde ‘El gigante egoísta’. L’activitat tindrà lloc en tres sessions independents a les 11, 12 i 13 hores.

A través d’aquest conte es pretén reivindicar el dret infantil a l’oci i l’esplai. Amb la participació activa dels qui assistisquen a aquesta activitat, es recordaran, a més, uns altres dels principals drets dels quals també són titulars xiquets, xiquetes i adolescents.

A més, la Direcció general d’Infància i Adolescència col·labora i participa en els actes organitzats per alguns municipis de la Comunitat Valenciana com Alzira, Mislata, i Quart de Poblet, que formen part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància d’UNICEF. Castelló i Alacant també acolliran activitats entorn de la Infància.

També col·labora amb l’Ajuntament de Carcaixent en l’acte de lliurament de premis del concurs de dibuix infantil sobre acolliment familiar “Compartim família”, que tindrà lloc el pròxim 18 de novembre en el Auditorio de las Dominicas d’aquesta localitat, precedit d’un espectacle infantil.

Així mateix, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana s’ha sumat a la iniciativa de la commemoració del Dia Universal de la Infància oferint, en els diferents museus que ho integren un conjunt de tallers i exposicions dirigits al públic infantil, i que també tindran caràcter gratuït.

Els actes previstos amb motiu del Dia Universal de la Infància no són, no obstant això, exclusivament lúdics. La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat també, juntament amb l’Ajuntament de Paiporta, una jornada dirigida a professionals sobre l’abús sexual infantil, que es desenvolupara en l’auditori municipal d’aquesta localitat el 16 de novembre.

En les jornades es presentaran els resultats de la recerca sobre aquesta matèria portada cap dins del Programa Europeu SAVE, i s’oferiran estratègies d’intervenció, tant per a la prevenció, com per a la detecció de l’abús, l’orientació i l’acompanyament a la mata i el tractament dels perpetradors.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives considera que els xiquets i xiquetes i adolescents han de poder participar en una societat que els done veu, que els escolte i els oferisca col·laborar en el disseny de les polítiques a les quals tenen dret.

En aquest sentit, la intenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives és aportar una visió intergeneracional de la ciutadania, i des d’aquesta perspectiva, s’ha creat la Direcció general de la Infància i Adolescència que s’encarrega del desenvolupament de polítiques integrals per a la promoció i defensa dels drets dels xiquets i les xiquetes que actualment representen un 18% de la població.


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 11 =