caixa popular

Vicent Marzà: “Estem preparant diagnosis pròpies que incloguen més elements per avaluar el nostre sistema educatiu per millorar-lo més enllà dels indicadors parcials de PISA”

Vicent Marzà: “Estem preparant diagnosis pròpies que incloguen més elements per avaluar el nostre sistema educatiu per millorar-lo més enllà dels indicadors parcials de PISA”
15/12/2016 -

El conseller, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic, Miquel Soler, han presentat este dimecres a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport una valoració en clau valenciana de l’informe PISA 2015.

Cal destacar que el sistema educatiu valencià ha participat per primera vegada a l’estudi amb una mostra representativa de 2.038 alumnes d’un total de 53 centres. Per comarques han participat 756 alumnes de 18 centres de les d’Alacant, 168 alumnes de 4 centres de les de Castelló i 1.114 alumnes de 21 centres de les de València.
El conseller Marzà ha remarcat que l’Informe PISA es realitza des de l’any 2000 i que la nostra havia estat de les poques autonomies que no s’havia volgut sumar a aquesta radiografia en el passat, quan la immensa majoria de comunitats autònomes ja ho feia.

El responsable d’Educació ha volgut destacar que “PISA no ho és tot i cal fer diagnosis més profundes per desenvolupar millores al nostre sistema educatiu. Prepararem diagnosis pròpies que incloguen més elements d’avaluació més enllà dels indicadors parcials de PISA” i ha afegit que “l’important de PISA és l’evolució com tot en l’educació, tindre un punt de partida” i ha comentat que “al sistema educatiu valencià es posaran en marxa diagnosis més completes que avaluen també altres competències importants com les socials i cíviques, les digitals, el sentit d’iniciativa i l’esperit emprenedor, la consciència i expressions culturals i aprendre a aprendre”.

Marzà ha explicat que “el nostre treball està centrat en el treball a l’aula, en el dia a dia de l’aprenentatge de l’alumnat valencià i considerem que el nou model de formació del professorat, la baixada de ràtios, l’augment de professorat, les aules experimentals de 2 anys, l’impuls dels programes per garantir l’èxit escolar i les beques i ajudes que fomenten la igualtat d’oportunitats són fonamentals per a avançar en la qualitat del sistema educatiu valencià”.

Així mateix, el conseller Marzà ha comentat que PISA pren com a mesura l’Índex, Socioeconòmic i Cultural (ISEC) de l’alumnat i que segons el nostre ISEC acomplim després en els resultats d’avaluació educativa feta per PISA: “Això demostra que les polítiques de l’antic govern reprodueixen al detall les desigualtats socioeconòmiques de l’alumnat i això és el que nosaltres volem revertir, volem garantir la igualtat d’oportunitats i augmentar la qualitat educativa de l’alumnat tinga la situació socioeconòmica que tinga”. A més, Marzà ha volgut destacar que “els resultats no són més baixos gràcies al treball excel·lent que realitza el professorat valencià a l’aula”.

El secretari autonòmic Miquel Soler ha comentat que “a PISA s’analitza el resultat d’una espècie d’olimpíada i nosaltres agafem eixa foto fixa per crear mecanismes de diagnosi del nostre sistema més complets amb vista al futur”.

El secretari autonòmic ha explicat que per entendre millor els resultats valencians a PISA, cal traduir els nivells de l’informe a les notes a les quals estem acostumats a entendre. El nivell 1 de PISA equivaldria a insuficient, el 2 a suficient, el 3 a bé, el 4 a notable i el 5-6 a excel·lent. Segons això, els resultats de l’alumnat valencià en les tres àrees diagnosticades respecte a l’Estat, la UE i l’OCDE són:

Ciències

Territori valencià

Estat espanyol

UE

OCDE

Insuficient

15%

18%

21%

22%

Suficient

29%

27%

25%

25%

33%

31%

28%

27%

Notable

18%

16%

20%

19%

Excel·lent

4%

4%

8%

8%

Lectura

Territori valencià

Estat espanyol

UE

OCDE

Insuficient

14%

16%

19%

20%

Suficient

25%

24%

23%

23%

33%

32%

28%

28%

Notable

22%

22%

21%

20%

Excel·lent

5%

5%

9%

8%

Matemàtiques

Territori Valencià

Estat Espanyol

UE

OCDE

Insuficient

20%

22%

22%

23%

Suficient

28%

25%

23%

23%

29%

26%

25%

25%

Notable

18%

18%

19%

19%

Excel·lent

6%

7%

11%

10%

tags

feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 9 =

trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata