caixa popular

Vicent Andrés Estellés omple de festa Burjassot

El tradicional ‘Sopar Estellés’ serà un dels plats forts de la festivitat

Vicent Andrés Estellés omple de festa Burjassot

Des de hui i fins diumenge que ve 24 de setembre es podrà gaudir de la gran festa d’Estellés. L’edició de 2017 es converteix en el vuité any consecutiu en el qual se celebra l’homenatge a un dels màxims exponents de la literatura valenciana, el poeta burjassoter Vicent Andrés Estellés. A més, enguany se celebrarà el 93 aniversari del seu naixement. En esta ocasió la VIII Festa Estellés està organitzada per AVIVA, l’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu, amb la col·laboració de l’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot, que dirigeix la regidora Lluna Àrias, Escola Valenciana, Horta Nord Coordinadora pel Valencià i l’associació cultural Bassot.

“Considerem que Vicent Andrés Estellés és un dels poetes més importants en la nostra llengua, la poesia d’este burjassoter l’entén tothom, d’ací la seua importància. Escrivia poemes amb rimes tradicionals i unes altres que no ho eren, escrivia records, poemes de coses quotidianes, a més dels temes que sempre es tracten en poesia com l’amor”, assenyalava per a València Extra Maria Viu regidora de l’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot.

Les celebracions començaran a partir de les 20:30 h en el Centre Cultural Tívoli, on es projectarà la pel·lícula “Cos mortal”, del valencià Carles Chiner. L’entrada serà lliure i tot aquell que s’acoste gaudirà de l’adaptació el títol d’un poema estellesiano, narra el recorregut vital de Horaci, un jove que es guanya la vida netejant els carrers de la ciutat de valència però que, al temps, fer un documental sobre el poeta valencià Vicent Andrés Estellés, s’ha convertit per a ell en una necessitat vital.

Serà el dissabte 16 quan se celebre la tradicional Passejada estellesiana, plat fort de les celebracions de la Festa Estellés al costat del Sopar Estellés que es realitzarà després. En la present edició de la passejada seran els néts del poeta, Isabel i Vicent Anyó Andrés els que facen de guies en esta peculiar ruta. L’eixida es realitzarà des de la Plaça de l’Ajuntament i, després del passeig pels llocs més emblemàtics de Burjassot presentes en l’obra d’Estellés, es gaudirà del Sopar Estellés en l’antic Mercat Municipal. “Estellés era molt conegut en el poble, era una persona normal que tractava amb tothom. El Sopar serà especial perquè s’ajuntarà molta gent que coneixia al poeta a més dels seus familiars”, comentava Viu qui afegia que “des del consistori s’està fent una gran labor per a reivindicar la figura d’este important escriptor valencià nascut a Burjassot”. Ja a la nit la música prendrà el protagonisme de la mà del duet format per Mireia Vives i Borja Penalba que seran els encarregats de posar veu i concordes a la nit amb la presentació de “Línies en el cel elèctric”.

La Festa Estellés conclourà diumenge que ve 24 de setembre amb la celebració de la Ruta “L’horta a través d’Estellés”, inclosa en les Rutes per l’Horta organitzades per l’Oficina de Sostenibilitat Local de l’Ajuntament de Burjassot. “Des de l’Ajuntament convidem a tothom al fet que s’una a les celebracions i, sobretot, a conéixer els racons dels quals tant va parlar Vicent Andrés Estellés”, concloïa Maria Viu.


Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata