40 anys fent valors Caixa popular

Valencia Refugio, l’app valenciana per als refugiats ja està disponible

València Refugi és l’aplicació informàtica gratuïta que oferix la informació administrativa i jurídica que poden necessitar les persones refugiades que viuen a València.

06/07/2016 -

Valencia Refugio es l’aplicació gratuïta per a facilitar la inclusió dels refugiats que viuen a València, i ja està operativa. A més de la informació administrativa i jurídica, Valencia Refugio orienta als refugiats sobre els recursos econòmics i socials que tenen al seu abast per part de totes les administracions públiques i també de les organitzacions socials.

La nova app es fruit de la col·laboració amb CEAR i forma part dels projectes que s’estan duent a terme amb el programa “La nostra ciutat, el teu refugi”, que l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, finança amb 200.000 euros, i en què participen també Creu Roja i Accem.

“Totes les persones refugiades i immigrants que arriben a la ciutat poden accedir amb esta aplicació de mòbil a tota la informació que necessiten per a tramitar les sol·licituds d’asil, acollida i inclusió laboral i social. A més, en l’aplicació informàtica també se’ls informa sobre les opcions de cara a la formació, els servicis d’atenció, assessorament i orientació”, ha explicat el regidor de Migració Roberto Jaramillo.

D’altra banda, dins del programa “La nostra ciutat, el teu refugi” s’han impulsat campanyes de sensibilització sobre migració i refugi a diversos barris, com ara Natzaret, Benimaclet, el Grau i el Cabanyal, així com també als centres escolars i a les universitats públiques.

En este sentit, s’ha arribat a acords amb Caixa Popular i Bankia per tal de facilitar l’obertura de comptes bancaris a les persones migrants.

A més, el programa municipal ha permés que les organitzacions que treballen amb les persones que s’han vist obligades a abandonar els seus països i vindre a València puguen oferir accions puntuals quan els programes d’altres administracions públiques hagen finalitzat. “En concret, s’està treballant en la formació per a l’ocupació –matrícula i transport–, en matèria d’educació –amb ajudes als llibres i al menjador–, necessitats bàsiques –manutenció– i amb ajudes al lloguer de l’habitatge”, ha conclòs Jaramillo.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra