València s'il·lumina al ritme de la música

Les falles realitzaran encesos programats durant cada dia de festes

València s'il·lumina al ritme de la música

La Crida, sens dubte, és el tret d’eixida de la festa fallera. Les mascletàs des que comença el mes de març fan que a poc a poc les ganes de festa fallera vaja in crescendo i l’encés de les llums són el preludi de les festes josefines. La zona de Ruzafa es va convertir en l’epicentre de la festa amb la inauguració de les llums de la Categoria A. La Falla Sueca-Literat Azorín va ser l’encarregada d’obrir la nit al costat de la Falla Avinguda Malvarrosa- A. Pérez Cavite. A continuació va ser Falla Cuba-Puerto Rico i la Falla Cuba–Literat Azorín les que van fer l’honor d’il·luminar la nit valenciana.

Avinguda Malvarrosa-A. Pérez Cavite posada enguany per un disseny basat en cúpules de llum. En total són cinc cúpules i dues majestuoses helicoidals inspirades en les cúpules de l’església de Sant Nicolás o en la de la basílica de Sant Pere del Vaticà. Cal assenyalar que el punt més alt de l’estructura és d’aproximadament 29 metres i seran més de 900.000 llums de led de 150.000 píxgel RGB les que il·luminaran els carrers del barri de la Malvarrosa.

Falla Sueca-Literat Azorín retrà homenatge en la seua il·luminació a les comissions que il·luminen València cada dia de les festes. Ximénez ha muntat un nou disseny de portada d’uns 20 metres d’altura, en forma d’H, amb la qual es donarà la Benvinguda a tots. La resta de la il·luminació seran 12 arcs amb més de 22.500 leds cadascun. L’encés ve compassat amb la música i serà la primera vegada que una empresa espanyola faça este tipus d’encés a València.

Falla Cuba Literat Azorín, que l’any passat es va emportar el primer premi, ha creat la il·lusió d’un kaleidoscopio, obra de Marianolight Luminarie, amb visions rítmiques multicolors. A través d’escenaris simètrics el tub donarà pas a una rosassa final de 24 metres de diàmetre.

Falla Cuba Puerto Rico posa en escena una il·luminació clàssica però completament innovadora, amb materials exclusius i nous al costat de la tecnologia LED d’última generació. Esta serà la 59 ocasió en què la comissió encendrà i 46 d’elles ho ha fet amb l’empresa Ximénez.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + quatre =